39901807524 5e59da7c66 c

Klimaathysterische Universiteit Utrecht nodigt alleen duurzame bedrijven uit voor carrièredagen, Shell niet langer welkom

Binnenlandmrt 03 2023, 14:00
De Universiteit Utrecht heeft aangekondigd dat zij alleen duurzame bedrijven zal uitnodigen voor de aankomende carrièredagen. Dit betekent dat de Britse olie- en gasreus Shell niet welkom is op het evenement dat plaatsvindt op 13, 14 en 15 maart. Dit besluit is genomen als onderdeel van de inspanningen van de universiteit om duurzamer te werken en om een statement te maken tegen de fossiele brandstofindustrie. Dit is weer het zoveelste dat het klimaat als een religie wordt gezien.
De teamleider van Career Services van de universiteit, Valéry Oude Groen-van Rijswijk, heeft benadrukt dat het belangrijk is om te laten zien dat de universiteit haar best doet om duurzamer te werken. Het uitnodigen van alleen duurzame bedrijven voor de carrièredagen is een manier om dit te doen en om te voorkomen dat bedrijven die niet aan deze standaard voldoen, worden gepromoot op de campus.
Hoewel sommige mensen kritiek hebben geuit op het besluit en het hebben afgedaan als "klimaathysterie", denkt de universiteit hier haar verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om duurzaamheid en het beperken van de impact van de fossiele brandstofindustrie op het milieu. Onze columnist en emeritus hoogleraar Paul Cliteur keurt dit ten stelligste af: ''Universiteiten moeten maar 1 ding doen: het proces van waarheidsvinding faciliteren. Wat zij nooit moeten doen is officieel standpunten gaan uitdragen als het enig ware standpunt. Dat is oliedom. Dat hebben universiteiten wel gedaan tijdens de coronacrisis. Zij doen het ook door LBGTI-vlaggen op het gebouw te hangen. En zij doen het ook door sommige bedrijven een geprivilegieerde toegang tot de universiteit te geven. De minister van onderwijs moet in zo'n geval ingrijpen. Bedrijven die hun missie van waarheidsvinding schenden moeten via sancties worden aangepakt. Maar helaas is de minister van onderwijs D66-er. En de rector van de universiteit van Rotterdam is dat ook die een soort duurzaamheidsagenda probeert af te dwingen bij de medewerkers.''
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De volgende stap die dadelijk gezet gaat worden is dat bedrijven met te veel mannen in dienst worden geweerd op deze carrièredagen. Wanneer gaan wij ons ontdoen van deze klimaathysterische instituten? Het wordt tijd om weer rationeel te gaan denken. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten