shutterstock 515326441

Knettergek! Bewoners AZC Dronten krijgen goedkope fietsen: om fietsdiefstallen te voorkomen

Binnenlandjun 01 2023, 20:00
In een opmerkelijke poging om fietsendiefstallen in de omgeving van Dronten tegen te gaan, heeft de gemeente besloten om bewoners van het asielzoekerscentrum (AZC) een wel heel bijzonder cadeau te geven: goedkope fietsen ter waarde van maar liefst 80.000 euro meldt de NOS. Want ja, laten we vooral niet de mogelijkheid over het hoofd zien dat Nederlanders natuurlijk achterlijk zijn.
Volgens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zijn er klachten binnengekomen over fietsendiefstallen in Dronten en Kampen, waarbij de gestolen tweewielers later werden teruggevonden in het AZC. Hoe komen die fietsen daar toch? Het COA verklaart doodleuk dat "fietsen voor weinig werden verkocht aan bewoners die onwetend waren". Ah, dus het zijn natuurlijk de onwetende bewoners die zonder enige kennis van zaken goedkoop gestolen fietsen op de kop tikken. Wat een verrassing!
Maar laten we vooral niet vergeten dat dit allemaal gebeurt omdat de Nederlanders simpelweg niet beter weten. Want wie kan er nu op tegen zijn dat er 80.000 euro wordt besteed aan het faciliteren van goedkope fietsen voor mensen die, laten we eerlijk zijn, blijkbaar niet weten dat het kopen van gestolen waar niet de juiste manier is om aan een fiets te komen? Het is natuurlijk volkomen begrijpelijk dat de gemeente hierin investeert, want we willen toch allemaal dat deze onwetende mensen een tweewieler hebben om zich mee te verplaatsen?
Het lijkt erop dat we een nieuwe les hebben geleerd: als er problemen zijn, laten we vooral degenen die de problemen veroorzaken belonen. Want waarom zouden we de fietsendieven aanpakken en de gestolen fietsen teruggeven aan de rechtmatige eigenaars? Nee, laten we in plaats daarvan de diefstallen tegengaan door de dieven te voorzien van goedkope fietsen en hen ook nog eens een werkplaats bieden voor fietsonderhoud. Het is een briljante strategie waar zelfs de grootste breinen jaloers op zouden zijn.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Dus laten we allemaal onze hoeden afnemen voor deze geweldige beslissing van de gemeente Dronten. Laten we niet vergeten dat het niet de schuld is van de fietsendieven, maar van de onwetende bewoners die hun gestolen waar kopen. En laten we vooral niet vergeten dat Nederlanders natuurlijk achterlijk zijn en deze bizarre situatie gewoon accepteren. Want ja, waarom zouden we ons verzetten tegen het uitgeven van 80.000 euro aan goedkope fietsen voor mensen die niet beter weten? Bravo!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten