screen shot 2023 04 25 at 144338

Opmerkelijke resultaten in EenVandaag peiling: VVD opnieuw aan de top, verliest BBB momentum?

Politiekjun 01 2023, 21:00
In een opmerkelijke wending in de EenVandaag opiniepeiling komt de VVD opnieuw naar voren als de grootste partij, terwijl de BoerBurgerBeweging (BBB) vijf zetels heeft verloren. Deze verschuiving heeft voor enige verwondering gezorgd en roept vragen op over de motieven van de kiezers.

PVV +3 !! ❤️

EenVandaag Opiniepanel
EenVandaag Opiniepanel
@Opiniepanel

Nieuwste zetelpeiling van @EenVandaag en @IpsosNL: VVD: 29 (+3) D66: 11 (+1) PVV: 14 (+3) CDA: 6 SP: 6 (-2) PVDA: 9 (-1) GL: 13 (+1) FVD: 4 PVDD: 10 (-1) CU: 5 VOLT: 4 (-1) JA21: 6 (+1) SGP: 3 DENK: 3 50P: 1 (+1) BBB: 25 (-5) BIJ1: 1 T.o.v. eind april eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniep…

899
Reply
Dinsdag behaalde BBB nog de meeste stemmen bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer, wat erop leek te wijzen dat de partij aanzienlijke steun geniet onder het electoraat. Echter, in de recente zetelpeiling voor de Tweede Kamer zijn ze de koppositie kwijtgeraakt. Het is juist de VVD en de PVV die daarvan profiteren. Deze ontwikkeling werpt een nieuw licht op de politieke voorkeuren van het Nederlandse volk.
De conclusie die EenVandaag trekt in deze peiling roept echter verbazing op. Er wordt gesuggereerd dat BBB te veel met de boeren bezig zou zijn en te weinig met asiel. De conclusie die EenVandaag trekt laat weer eens zien hoe bevooroordeeld dit opiniepanel is. De VVD slaat sinds 2012 geen deuk meer in het pakje boter dat asiel heet. Deze peiling is hartstikke VVD oranje gekleurd. Neem deze peiling dan ook niet langer serieus.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
De opmerking van Bas Eickhout, lid van de Europarlementfractie van GroenLinks, over de VVD als een bikkelharde speler op het asieldossier, zorgt voor enige spot. Hij lijkt te suggereren dat het gebruikelijk is om vluchtelingen de schuld te geven van alles wat misgaat in Nederland en dat dit dan zetels oplevert. Deze wereldvreemde opmerking laat ons met een vragende blik achter.
 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten