frits bosch column

- Frits Bosch - De EU zal instorten door de Oekraïense oorlog. “Ze vechten voor onze vrijheid!”

Opiniejun 02 2023, 9:00
De oorlog tussen Oekraïne en Rusland sleept zich voort. De vraag is wat de consequenties zijn voor Europa. Mijn stelling is dat Rusland hoe dan ook als winnaar uit de strijd naar voren komt, ook als de oorlog voor Rusland verloren gaat. De Europese Unie zal instorten.
Stel dat Oekraïne deze oorlog gaat winnen, dan is dit land aan het einde van die rit verworden tot een absolute puinhoop. Wie moet dit opknappen? Rusland niet en de Verenigde Staten ook niet. Dit is een Europees probleem. Alle vingers wijzen dus in de richting van de Europese Unie. Oekraïne zegt: “wij vechten voor de vrijheid van Europa” en de Europese leiders zeggen het Zelensky na, Mark Rutte het hardst. Wie gaat daarvoor de beurs dus opentrekken? Niet Zoete Lieve Gerritje. Dat zijn de landen die wat te makken hebben, zijnde de Noord-Europese landen, met name de belastingbetalers aldaar, u en ik dus. Dat kost vele miljard. De schade is nog niet te overzien. Ursula von der Leyen heeft de deur voor Oekraïne al op meer dan op een kier opengezet. Na al het leed aldaar en vechten voor onze vrijheid is het niet meer dan logisch dat Oekraïne bij de EU komt. “Jullie zijn van harte welkom!” Maar Oekraïne is niet alleen kapot geschoten, maar het is ook een corrupt ‘failed nation’, al voor de oorlog. Als Oekraïne bij de club komt, dan komen ook de kandidaat-lidstaten erbij. Zij staan al zolang in de wachtkamer en die kun je dan niet nog langer laten wachten. Die lidstaten zijn Moldavië, Montenegro, Albanië, Servië, BosniëHerzegovina, Turkije en Noord-Macedonië. Deze landen zijn veelal geen goede vrienden van elkaar, sterker nog velen staan elkaar naar het leven. Denk aan het uiteenvallen van Joegoslavië en de traditionele bloedige strijd in de Balkan. De EU haalt dus met deze landen een enorme hoeveelheid politieke ellende in huis. Bovendien gaan de grenzen open voor goede mensen, maar ook voor nog meer criminelen die we al van buiten hebben gekregen. De EU wordt er in alle opzichten veel slechter van. Dit zijn allen failed states volgens de index van Fund for Peace. Dat bekent dat de EU overwegend een Failed Union zal zijn, in oorsprong afgedwongen door de Russische inval in Oekraïne. Die oorlog heeft het moreel immers afgedwongen dat Oekraïne bij de EU komt, waarna er een sneeuwbaleffect ontstaat naar de andere kandidaten. Die uitbreiding zal de EU uit haar krachten doen groeien en de EU zal uiteindelijk instorten naar goed voorbeeld van het Romeinse Rijk en de Sovjet Unie. De euro komt ten einde. Of Rusland daarvan kan profiteren moet nog blijken. Rusland zal dit sowieso proberen want Rusland streeft naar  een rijk met aan de ene kant de Atlantische oceaan en aan de andere kant de Stille oceaan. De Stille oceaan hebben ze al. De Atlantische oceaan is nog ‘zu haben’.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het mediakartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe (of direct op de bank: Liberty Media, NL95RABO0159098327, ovv 'donatie DDS' plus emailadres).
Wat is hiertegen te doen? Oekraïne moet niet bij de EU en al helemaal niet bij de NAVO. Wat te doen met de puinhoop en het opknappen van Oekraïne? De portemonnees gesloten houden? Dat is asociaal. Ik zie dat niet gebeuren. “Ze vochten voor onze vrijheid!” Onze portemonnee gaat wijd open, de EU stort in en wij hebben een blauwe hoed, in het beste geval.
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten