6538960047 be64020844 c

Koperdieven trekken Zonnepark in Groningen leeg: deze zomer 50% minder stroomlevering

Binnenlandaug 09, 20:00
Inwoners en energiecoöperatie Grunneger Power worden geconfronteerd met een tegenslag van formaat. Het Zonnepark Vierverlaten, een lokaal initiatief dat duurzame energie levert aan inwoners van Groningen en leden van de coöperatie, is het doelwit geworden van koperdiefstal. De gevolgen zijn aanzienlijk: meer dan de helft van de zonnepanelen kan deze zomer geen stroom leveren.
Het Zonnepark, dat maar liefst 7.777 zonnepanelen telt, blijft niet gespaard van de trend van koperdiefstal die Nederland in zijn greep heeft. Hoewel de zonnepanelen zelf onaangeroerd zijn gebleven, zijn de koperkabels die de opgewekte stroom naar het net transporteren gestolen. Deze diefstal heeft niet alleen financiële implicaties, maar ook een grote operationele impact.
Directeur Steven Volkers benadrukt in gesprek met DVHN dat de ernst van de situatie: "De gestolen hoeveelheid koper vertegenwoordigt een aanzienlijke waarde, maar de schade gaat verder dan dat." Hoewel de exacte financiële omvang van de schade nog moet worden vastgesteld in samenwerking met verzekeraars en herstelbedrijven, is het duidelijk dat het herstelproces tijd zal vergen.
Grunneger Power maakt zich echter sterk om de schade tot een minimum te beperken. De diefstal heeft geen invloed op de investeerders en leden die hebben bijgedragen aan het zonnepark. Zij krijgen nog steeds een vast percentage uitgekeerd dankzij hun zoncertificaten.
De discussie rondom zonnepanelen sleept zich al geruime tijd voort. Met de toenemende interesse en installatie van zonnepanelen bij huishoudens ontstaat er echter een nieuwe zorg: het aantal huisbranden neemt toe als gevolg van ondeugdelijke installaties en gebrekkig onderhoud. Het is verontrustend dat iets dat bedoeld is om groene energie te genereren, in sommige gevallen kan leiden tot zulke negatieve gevolgen voor de veiligheid.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten