kozp1

KOZP-activisten richten vernielingen aan in Breda daags na traditionele Sinterklaasviering

Binnenlandnov 29 2022, 16:00
Afgelopen nacht hebben activisten van Kick Out Zwarte Piet huisgehouden in Breda. De hele wijk Tuinzigt is vol geklad met anti Zwarte Piet leuzen van KOZP daags na het traditionele Sinterklaasintocht (mét Zwarte Pieten) in diezelfde wijk.
Ieder jaar organiseren wijkbewoners van de wijk Tuinzigt in Breda hun eigen Sinterklaasintocht, met dit jaar extra aandacht voor de festiviteiten in de wijk omdat het sinterklaascomité wat ieder jaar de viering in het centrum verzorgde (mét de traditionele kindervriend) nu inmiddels ook gecanceld is.
Maar zoals zo vaak met dit soort activisten moet alles wat leuk is kapot. Zo hebben aanhangers van KOZP afgelopen nacht huisgehouden in Tuinzigt. “Zwarte Piet is Racisme” is overal te zien in de openbare ruimte, inclusief het pand van de plaatselijke Jumbo. Vooral het “Nelson Mandelaplein” is doelwit van de schade.
De gemeente Breda heeft vorig jaar een demonstratie van KOZP volledig laten escaleren. Ouders en kinderen werden geïntimideerd en lastig gevallen. De helden van het sinterklaascomité hebben om die reden toen de uitgang verplaatst, met als gevolg dat de gemeente een kans zag om het comité uit hun functie te zetten en een nieuw comité aan te stellen die braaf de landelijke lijn volgt.
Maar schijnbaar weten deze activisten van geen ophouden en moet nu ook de openbare ruimte het ontgelden. Een normaal gesprek voeren is er niet bij en wanneer ze niet helemaal hun zin krijgen komt intimidatie en geweld weer om de hoek kijken. Genoeg voer voor de lokale politiek. Zo laat fractievoorzitter van de Lijst Pim Fortuyn Breda Iwan Dienjes in een reactie weten raadsvragen te gaan stellen aan het Bredase college.
“Een uiterst zwakke vertoning van deze racistische beweging. wij gaan er vanuit dat het college haar verantwoordelijkheid neemt en gepaste actie zal ondernemen. Wij zullen hier als LPF Breda dan ook raadsvragen over gaan stellen.” Aldus Dienjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten