politicians 2

LACHWEKKENDE NAVELSTAARDERIJ! De bubbel van de babbelende klasse: Bregmans naïeve Oekraïne-advies

Binnenlandfeb 26 , 11:00
Rutger Bregman stelt voor in Buitenhof dat de Nederlandse elite in plaats van kunst te kopen, granaten voor Oekraïne moet aanschaffen. Een suggestie die niet alleen getuigt van een verbijsterende wereldvreemdheid maar ook van een diep misverstand over hoe echte verandering teweeggebracht wordt. Econoom en journalist Arno Wellens slaat de spijker op zijn kop met zijn reactie op X: "Het leven in de bubbel van de babbelende klasse is heerlijk. Olijfje, slobberwijntje, beetje oreren over het volk en wat allemaal moet en niet, geen echte beslommeringen."

Het leven in de bubbel van de babbelende klasse is heerlijk. Olijfje, slobberwijntje, beetje oreren over het volk en wat allemaal moet en niet, geen echte beslommeringen.

Buitenhof
Buitenhof
@Buitenhoftv

Als je zeven vinkjes hebt wat ga je daarmee doen? Vraagt historicus Rutger Bregman zich af. Hoe maak je echt het verschil? Wat ga je zelf doen? Kijk naar de #buitenhof herhaling op @NPO2bit.ly/buitenhof-25-f…

863
Reply
De 'zeven vinkjes' van Luyendijk en Bregmans naïeve wapenadvies zijn symptomen van een groter probleem: een elite die zo ver verwijderd is van de realiteit van de gewone Nederlander, dat ze denken dat hun theoretische oplossingen enkel een kwestie zijn van de juiste 'vinkjes' zetten. Ze begrijpen niet dat echte verandering meer vereist dan zelfgenoegzame introspectie of het herverdelen van privileges binnen hun eigen kringen.
Wat we nodig hebben, is geen schuldgevoel over onzichtbare voordelen, maar concrete acties die het leven van alle Nederlanders verbeteren. Echte verandering komt niet voort uit het schenken van granaten of het obsessief controleren van je privilege-lijst, maar uit het aanpakken van tastbare problemen zoals armoede, onderwijsongelijkheid, en huisvestingscrises.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met deze gestoorde risico's met ons belastinggeld en onze levens. Oekraïne's oorlog is Oekraïne's probleem. Als Amerika gekke spelletjes wil spelen in Oost-Europa moeten ze dat zelf maar regelen. Wij moeten onszelf daar niet voor opofferen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk het Echte Geluid!
De Nederlandse samenleving verdient beter dan deze elitaire navelstaarderij. Het is tijd om de olijven en slobberwijntjes neer te zetten en de handen uit de mouwen te steken. Want aan het eind van de dag maken niet de 'zeven vinkjes' het verschil, maar onze gezamenlijke inzet voor een rechtvaardiger, eerlijker Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten