51280978891 9325b61309 c

Leger des Heils: Het aantal jonge daklozen is met 50% toegenomen

Binnenlandnov 28 2022, 18:00
Er gaat iets hartstikke fout in dit land. Leger des Heils ziet het aantal jonge daklozen met 50 procent toenemen. Dat is ook niet gek met een kabinet die zijn prioriteiten in het buitenland heeft liggen.
Leger des Heils vindt dit "een schrikbarende constatering" zegt men tegen BNNVARA programma Kassa. Er waren deze zomer 23 procent meer daklozen dan vorig jaar zomer. Zij telde afgelopen zomer 6016 daklozen. In de zomer van vorig jaar ging het om 4876 mensen. Het gaat dus fantastisch met ons land.
Het Leger des Heils vreest dat het werkelijke aantal daklozen nog hoger is, "omdat veel jongeren simpelweg niet in beeld zijn van de opvangorganisaties." Deze jongeren staan niet geregistreerd alles dakloos. Deze jongeren reizen vaak van logeerplek naar logeerplek. Het is een schande iedereen hoort een thuis te hebben. 
De stijging van het aantal jeugddaklozen komt niet alleen door de financiële crisis, maar ook door de overgang tussen jeugdzorg en hulp aan volwassenen. Als jongeren 18 worden, stopt de jeugdhulp, terwijl de hulp voor volwassenen niet meteen beschikbaar is. De tussenfase is dus fataal voor de stabiliteit van deze jongeren. ''Jongeren moeten te vroeg op eigen benen staan'', zegt het Leger des Heils.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"De situatie zal niet rooskleuriger worden. We maken ons zorgen over de komende maanden, want onze cijfers zijn van augustus en de ontwikkelingen van de afgelopen maanden zijn daar nog niet eens in meegenomen", concludeert het Leger des Heils. Dit is ook het gevolg wat een wooncrisis met een samenleving doet. Als de ‘woningmarkt’ een spons wordt voor bijgedrukt geld, nodig om fouten van het verleden door bankiers en overheden op te vangen. Dan slachtoffer is je jeugd het slachtoffer. Dat is asociaal beleid van het partijkartel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten