shutterstock 2077081942

LOL! Anti-coronateksten langs A28 bij Zwolle blijven voorlopig staan: "te veel gedoe"

Binnenlandmei 09, 9:00
De Anti-coronateksten die al geruime tijd langs de A28 bij Zwolle zijn aangebracht, blijven voorlopig onaangeroerd, zo meldt Rijkswaterstaat in gesprek met RTV Oost. Deze beslissing komt voort uit een combinatie van praktische en financiële overwegingen.
Deze leuzen, die sinds 2020 op de geluidswal prijken, herinneren aan de tijd van de coronapandemie en bevatten uiteenlopende boodschappen, variërend van "Het klopt niet" tot "QR Gaat te ver". Ondanks het feit dat de actualiteitswaarde van deze leuzen is afgenomen met het verstrijken van de coronacrisis, acht Rijkswaterstaat het niet noodzakelijk om ze te verwijderen.
Het verwijderen van dergelijke graffiti is een kostbare en tijdrovende aangelegenheid, waarbij de weg moet worden afgesloten, een aannemer moet worden ingehuurd en het reinigingsproces moet worden uitgevoerd, met alle bijbehorende verkeersoverlast van dien. Een belangrijke overweging voor Rijkswaterstaat is ook de kwestie van verkeersveiligheid. In tegenstelling tot bijvoorbeeld losse spandoeken of vlaggen, vormen de leuzen geen direct gevaar voor de verkeersdeelnemers, aangezien ze stevig op de geluidswal zijn aangebracht en niet kunnen wapperen en afleiden.
Het feit dat er geen klachten zijn ontvangen over de aanwezigheid van de leuzen draagt eveneens bij aan het besluit om ze voorlopig te laten staan. Verwacht wordt dat er waarschijnlijk überhaupt weinig mensen zijn die zich druk maken over wat er op een geluidswal staat gekalkt. Rijd eens de Belgische grens over richting Antwerpen en je zult zien dat elke centimeter van de betonnen geluidsmuren vol gekalkt zit met allerlei leuzen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het is alleen maar goed dat – zij het om praktische en financiële redenen – de tekst blijft staan, zo blijft de herinnering in ieder geval levend waarbij er groot onrecht is aangedaan en wat het ware gezicht van onze overheid heeft laten zien.
Nota bene werd gisteren nog duidelijk dat AstraZenica hun COVID-vaccine uit de roulatie haalt vanwege ernstige bijwerkingen. De mensen die toen der tijd de leuzen hebben aangebracht, worden maar weer eens in hun gelijk bevestigd! Hoezo complottheorie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten