shutterstock 1937221846

Verrassing! AstraZeneca-vaccin teruggeroepen wegens ernstige bijwerkingen zoals trombose

Buitenlandmei 08, 21:00
De Britse farmaceutische gigant AstraZeneca heeft aangekondigd dat het wereldwijd zijn COVID-19-vaccin terugtrekt nadat het enigszins geruisloos heeft toegegeven dat het vaccin levensbedreigende schade kon veroorzaken. De aanvraag om het vaccin terug te trekken uit de EU werd ingediend op 5 maart en trad in werking op 7 mei.
Het besluit van AstraZeneca komt nadat verschillende landen, waaronder Nederland, het gebruik van het vaccin al eerder hadden stopgezet. Dit gebeurde vanwege meldingen van zeer zeldzame, maar ernstige bijwerkingen, met name trombose met trombocytopenie-syndroom (TTS), waarbij bloedstolsels en een tekort aan bloedplaatjes kunnen ontstaan. Hoewel de kans op deze bijwerking volgens medische experts klein is, heeft het tot aanzienlijke bezorgdheid geleid, vooral in het licht van lopende rechtszaken en media-aandacht over ernstige gevallen die tot de dood hebben geleid.
In een verklaring benadrukte AstraZeneca het belang van zijn vaccin tijdens de pandemie, waarbij het bedrijf trots was op de rol die het heeft gespeeld in het redden van levens en het leveren van miljarden doses wereldwijd. Echter, de terugtrekking van het vaccin wijst op een dieper liggend probleem - een afnemende vraag, niet alleen vanwege bezorgdheid over bijwerkingen, maar ook door de beschikbaarheid van andere vaccins op de markt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het AstraZeneca-vaccin, ooit gezien als een veelbelovende kandidaat in de vaccinrace vanwege zijn toegankelijkheid en relatieve eenvoud in distributie, heeft te kampen gehad met imagoproblemen sinds de vroege dagen van zijn uitrol. Leveringsproblemen en twijfels over de effectiviteit bij bepaalde leeftijdsgroepen hebben het vertrouwen in het vaccin ondermijnd, wat heeft bijgedragen aan een verminderde acceptatie ervan.
De terugtrekking van AstraZeneca's COVID-19-vaccin roept opnieuw belangrijke vragen op over transparantie, communicatie en vertrouwen in de farmaceutische industrie en de regelgevende instanties die haar reguleren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten