49679288857 200a679135 c

Eindelijk, de waarheid over Long Covid: Het zit niet tussen de oren!

Binnenlandjan 04, 18:00
Na jaren van miskenning en misverstanden is er nu eindelijk opheldering over Long Covid. Het recente onderzoek van het Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit heeft onomstotelijk aangetoond dat Long Covid een lichamelijke aandoening is bericht de NOS. Dit is een forse klap in het gezicht van al die sceptici, betweters en zelfverklaarde experts die beweerden dat het ‘allemaal tussen de oren zat’.
Voor te veel mensen met Long Covid was het dagelijkse realiteit: niet serieus genomen worden door artsen, familie, vrienden en soms zelfs collega's. Ze werden afgescheept met een schouderklopje en de mededeling dat het wel 'psychisch' zou zijn. Maar dit onderzoek bewijst nu dat hun lijden echt is, fysiek en meetbaar.
De onderzoekers hebben laten zien dat de mitochondriën in de spiercellen van Long Covid-patiënten minder goed functioneren na inspanning, wat leidt tot een verergering van klachten. Het lichaam blijft bij deze patiënten het IDO-2-enzym produceren, wat normaal gesproken na een infectie zou moeten verdwijnen. Dit enzym speelt waarschijnlijk een rol in de verzwakking van de energiecentrales van de cellen.
Wat dit onderzoek ook duidelijk maakt, is dat de eerdere aanpak van Long Covid helemaal verkeerd was. Jarenlang hebben patiënten intensieve hersteltherapieën ondergaan die hun aandoening alleen maar verergerd hebben. Dit is een schandalige blunder van de medische wereld, die te snel conclusies trok zonder grondig onderzoek.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Deze doorbraak toont aan dat Long Covid een serieus gezondheidsprobleem is dat onmiddellijke aandacht en specifieke behandeling vereist. Het is hoog tijd dat Long Covid-patiënten de erkenning en ondersteuning krijgen die ze verdienen, in plaats van te worden weggezet als aanstellers of zwakkelingen. Dit onderzoek is een keerpunt en moet een wake-up call zijn voor iedereen die ooit heeft getwijfeld aan de ernst van Long Covid. Het is tijd om de feiten onder ogen te zien en deze patiënten de hulp te bieden die ze nodig hebben. Weg met de psychologisering van lichamelijke klachten, en hoog tijd voor concrete actie en onderzoek om deze patiënten te helpen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten