2048px breda terras grote markt

Knetter! Breda plaatst plaquette ter nagedachtenis aan de coronacrisis: "Er is hier sprake van geschiedvervalsing!"

Politieksep 27 2023, 16:00
Breda, een stad die bekend staat als de "parel van het zuiden," heeft onlangs de aandacht getrokken met een controversiële actie die de glans van de stad lijkt te verduisteren. In het bruisende stadscentrum, waar horecagelegenheden en detailhandel samenkomen, is een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan de coronacrisis.
De plaquette draagt de tekst: " In een herinnering die om afstand vroeg, maar vooral verbinding bracht." Deze tekst werpt een pijnlijk licht op hoe ver de lokale bestuurders af lijken te staan van wat er werkelijk leeft in de samenleving. In deze periode werden talloze mensen uitgesloten van deelname aan de samenleving vanwege het feit dat ze niet waren gevaccineerd. Het roept de vraag op hoe het mogelijk is om zonder enige gêne zo'n herdenkingsplaquette in het straatbeeld van Breda te plaatsen, zonder ook maar enigszins rekening te houden met hoeveel mensen zich hierdoor gekwetst voelen.
Het is algemeen bekend dat de coronamaatregelen een enorme katalysator zijn geweest voor de groeiende polarisatie in onze samenleving. Gevaccineerden en niet-gevaccineerden kwamen tegenover elkaar te staan, en alle problemen en verdeeldheid die dit veroorzaakte, lijken nu onder het tapijt te worden geveegd. Het is niets minder dan geschiedvervalsing, aangezien dit verre van het complete verhaal is.
Dit initiatief, afkomstig van Koninklijke Horeca Nederland, het Bredase Ondernemersfonds en de gemeente Breda, heeft bij velen de wenkbrauwen doen fronsen. Het is des te opmerkelijker omdat verschillende horecaondernemers in Breda volledig onwetend waren over deze actie, en er ook onder hen verdeeldheid bestaat over de impact van de coronamaatregelen.
Veronique Graumans, namens de lokale LPF-fractie, heeft aan De Dagelijkse Standaard laten weten dat ze van plan zijn vragen te stellen aan het college. Ze verklaarde: "Breda slaat hier weer eens volledig de plank mis. De stad was tijdens de coronacrisis het toneel van meerdere demonstraties en een hele grote groep mensen werden massaal uitgesloten van volwaardige deelname aan de samenleving, er lijkt hier nu overduidelijk sprake te zijn van geschiedvervalsing. Er wordt een blijvende herinnering gecreëerd zonder het hele verhaal te vertellen. Het is een schande!"
De plaquette mag dan bedoeld zijn als een herinnering aan een uitzonderlijke periode, maar voor velen in Breda lijkt het eerder een symbool te zijn van de kloof tussen beleidsmakers en de realiteit van het leven tijdens de pandemie. Het roept vragen op over hoe herinneringen aan deze complexe tijd het beste kunnen worden vastgelegd zonder afbreuk te doen aan de ervaringen en perspectieven van de hele gemeenschap.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten