2048px breda terras grote markt

Nieuw Asielzoekerscentrum in Breda verwelkomt 264 "kansrijke asielzoekers": Bredaas College loopt slaafs in de pas van aankomende spreidingswet

Binnenlandjun 16 2023, 20:00
In een voormalig kantoorpand aan de Heerbaan in Breda zal binnenkort een nieuw opvangcentrum voor maximaal 264 asielzoekers worden geopend. Eind volgend jaar zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in een van de 33 nieuw te bouwen appartementen. Het pand, dat al enkele jaren te huur staat en voorheen diende als onderkomen voor de bekende elektronicagigant Whirlpool, zal voor een periode van tien jaar worden gebruikt als asielopvang.
De Bredase PvdA-wethouder spreekt over een "gemêleerde groep" en "kansrijke asielzoekers". Het is niet volledig duidelijk hoe specifiek wordt omgegaan met asielzoekers die als minder kansrijk worden beschouwd. Bovendien blijft de definitie van "kansrijk" nog open voor interpretatie.
Hoewel het nog anderhalf jaar duurt voordat de eerste asielzoekers hun intrek nemen, zal de resterende tijd worden benut om de buurt bij de ontwikkelingen te betrekken. Volgens de Bredase Burgemeester Paul Depla zullen sommige bewoners blijk zijn met de ontwikkeling, terwijl andere wellicht bezorgd zijn. Depla benadrukt dat er oog is voor beiden groepen. De betrokkenheid van de gemeente Breda bij de totstandkoming van het asielopvangcentrum in Heusdenhout wordt door Depla en Van Drunen gezien als een vooruitstrevende stap, gezien de verwachting dat de zogenaamde Spreidingswet binnenkort wordt aangenomen.
Fractievoorzitter van de Bredase LPF, Iwan Dienjes laat op zijn beurt aan De Dagelijkse Standaard weten dat de abjecte spreidingswet ons er toe dwingt nog eens 264 mensen te huisvesten. “De wet is er nog niet maar dit college loopt al netjes slaafs in de pas van de aankomende, dwingende spreidingswet. Dat terwijl onze eigen inwoners zich al jarenlang zorgen maken over het vinden van een woning. Over verantwoordelijkheid nemen gesproken..”
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten