2010 02 vvd en d66

VVD'er Thierry Aartsen wéér in opspraak vanwege domme uitspraken over SBS-publiek

Politiekjun 07 2023, 14:00
De Bredase VVD wordt gezien als een kweekvijver voor VVD-‘talent’. Namen als Klaas Dijkhoff, Daan de Neef (die inmiddels de overstap heeft gemaakt naar Partij voor de Dieren), en Thierry Aartsen zijn voortgekomen uit deze Bredase VVD-fabriek. Maar juist het laatstgenoemde talent, Thierry Aartsen, laat herhaaldelijk zien hoe ver de VVD verwijderd is van de zorgen en behoeften van de 'gewone man'.
Aartsen begon zijn politieke carrière in Breda, wat door de Bredase VVD wordt bestempeld als de 'VVD-stad van Nederland'. Als lijsttrekker ging hij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in, maar toen er een plek vrijkwam in de Tweede Kamer door het vertrek van een collega, verliet Aartsen zonder aarzeling zijn geliefde Breda voor een goed betaalde baan in Den Haag. De overstap naar Den Haag ging overigens niet helemaal zonder slag of stoot, de media haalde een aantal pijnlijke tweets van Aartsen boven water.
Aartsen had namelijk een reeks smakeloze opmerkingen geplaatst over mensen die zelfmoord plegen door voor een trein te springen. In een van zijn tweets schreef hij: "Gvd! Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven! Zelfmoordenaars, word eens creatief!" Deze tweets laten zien wat voor persoon Aartsen is: arrogant, weinig empathie en een totaal gebrek aan inlevingsvermogen in wat er speelt in de samenleving.
Het recente optreden van Aartsen in het nieuwe SBS-programma "Marcel en Gijs" heeft op pijnlijke wijze bevestigd dat hij geen interesse heeft om zijn standpunten uit te leggen. Hij werd uitgenodigd om onder andere te praten over het asielprobleem, maar het bleek al snel dat hij ervan overtuigd was dat de kijkers van SBS het toch niet zouden begrijpen. Deze houding getuigt opnieuw van een gebrek aan respect voor de 'gewone man' en het negeren van de zorgen en vragen die leven binnen de samenleving.
Aartsen was als VVD-campagneleider daarnaast ook verantwoordelijk voor het polariserende campagnefilmpje tijdens de laatste verkiezingen, dat veel ophef veroorzaakte. Dit filmpje wakkerde de verdeeldheid aan en zorgde voor een golf van kritiek. Het lijkt erop dat Aartsen keer op keer situaties creëert waarin hij de gewone man niet begrijpt en zelfs bewust polarisatie aanwakkert.
Hoewel velen verlangen naar het vertrek van Mark Rutte, moeten we er niet aan denken dat de nieuwe generatie VVD'ers enige invloed krijgt zodra Rutte van het toneel verdwijnt. Aartsen is een voorbeeld van dit nieuwe talent, dat schijnbaar ver afstaat van de realiteit waarin veel mensen zich bevinden. De arrogantie en ongevoeligheid die hij tentoonspreidt, laten zien dat er een kloof is tussen de VVD en de behoeften van de 'gewone man'.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten