4096px donald trump at cpac 2014 3

Aanklagers grijpen hun kans: Donald Trump beschuldigd van fraude in civiele rechtszaak

Politieksep 27 2023, 17:00
In de Verenigde Staten lijkt men al geruime tijd te zoeken naar een manier om voormalig president Donald Trump aan te pakken. Onlangs lijken ze eindelijk een opening te hebben gevonden. Er wordt beweerd dat Trump jarenlang fraude heeft gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Deze beschuldigingen zijn opgedoken in een civiele zaak tegen de voormalige Amerikaanse president, die zijn zinnen heeft gezet op een terugkeer naar het Witte Huis.
Volgens de aanklagers hebben Trump en twee van zijn zonen tussen 2011 en 2021 de waarde van hun familiebedrijven en -bezittingen aanzienlijk overdreven, soms met honderden miljoenen dollars. Hierdoor verkregen ze financiële voordelen, zoals gunstigere leningsvoorwaarden, lagere verzekeringspremies en belastingvoordelen. Het is belangrijk op te merken dat gezien de omvang van het zakenimperium van Trump, waar hij mede bekend om is geworden, het niet eenvoudig is om tot in detail de waarde van deze bedrijven vast te stellen. Niettemin lijken de aanklagers nu een stok te hebben gevonden om de voormalige president mee te slaan.
In de uitspraak van de rechter staat dat "de documenten frauduleuze waardebepalingen bevatten die werden gebruikt in het zakenleven." Er wordt bijvoorbeeld beweerd dat Trump de waarde van zijn verblijf in Florida, Mar-a-Lago, op een bepaald moment 23 keer hoger inschatte dan de werkelijke waarde ervan. Ook de oppervlakte van zijn penthouse in New York zou aanzienlijk zijn overdreven.
De grote vraag is echter of deze beschuldigingen indruk zullen maken op de Amerikaanse kiezers. Zolang Trump niet achter de tralies belandt, lijkt het erop dat hij een serieuze kans maakt om voor een tweede termijn als president te gaan. Hij zou dan de strijd aangaan met Joe Biden, wiens populariteit mede vanwege zijn leeftijd, gestaag lijkt af te nemen. Het is duidelijk dat er alles aan wordt gedaan om Trump te hinderen.
Laten we ook de controverse rondom Joe Biden en zijn zoon Hunter Biden niet vergeten. Het is overduidelijk dat de zittende president ook zijn deel van de kritiek verdient. Onlangs werd duidelijk dat Hunter Biden een betaling van $250.000 uit Beijing ontving, waarbij het thuisadres van Joe Biden werd gebruikt als het ontvangende adres.

BREAKING: Hunter Biden received a $250,000 payment from Beijing with Joe Biden's home address listed as the beneficiary address. But keep in mind: Joe Biden has never talked to his son about overseas business dealings. Just months after Biden announced his run for president,…

49.6K
Reply
Slechts enkele maanden nadat Biden zijn presidentskandidatuur aankondigde, werd de overschrijving gedaan naar Hunter Biden, waarbij Joe Biden's adres op 1209 Barley Mill Rd in Wilmington, Delaware als het begunstigde adres werd vermeld. De overschrijving was afkomstig van Jonathan Li, de CEO van BHR Partners. Dit is dezelfde persoon waarmee Joe Biden volgens getuigenis van Devon Archer koffie heeft gedronken. Biden zou ook naar verluidt een aanbevelingsbrief hebben geschreven voor de dochter van Li om toegelaten te worden tot Georgetown.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten