Filmpje! FVD zegt nee tegen dwangwet van staatssecretaris van der Burg (VVD) ''Hoe méér asielzoekers, hoe beter''

Politieksep 27 2023, 15:00
Terwijl Nederlanders worstelen met de gevolgen van inflatie, stijgende energieprijzen en een huizenmarktcrisis, heeft het demissionaire kabinet wederom een omstreden agendapunt: een dwangwet die gemeenten verplicht tot het opnemen van asielzoekers. En dit komt rechtstreeks van staatssecretaris Van Der Burg, de nummer 4 op de VVD-kandidatenlijst, die het waagde te zeggen: "Hoe méér asielzoekers, hoe beter." Echt? Is dit het Nederland dat we voor ogen hebben?
In een tijd waarin onze gemeenschappen al onder druk staan, wil dit kabinet gemeenten dwingen om honderden, zo niet duizenden immigranten op te nemen. Welke logica zit hierachter? Wat zijn de langetermijngevolgen voor onze cultuur, economie en veiligheid?
FVD, onder leiding van Freek Jansen, pleit voor een fundamentele herziening van het migratiebeleid. In plaats van het overbelasten van gemeenten en het negeren van de zorgen van gewone Nederlanders, roept de FVD op tot een directe asielstop en het bevorderen van remigratie. Het is duidelijk dat de huidige aanpak niet werkt en een drastische koerswijziging noodzakelijk is. Daarom suggereert de FVD ook dat Nederland internationale verdragen die de handen binden, moet opzeggen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Jansen citeerde een rapport van het WODC waarin staat dat de politie vorig jaar bijna 6.000 misdrijven registreerde waarbij de verdachte in een asielzoekerscentrum verbleef en waarschuwde voor de toenemende druk op woningbouw, zorg, onderwijs en veiligheid in gemeenten die grotere aantallen asielzoekers zullen ontvangen. Hij beschuldigde de VVD en andere regeringspartijen ervan de situatie te misbruiken en wees naar een recordaantal immigranten die de afgelopen jaren naar Nederland zijn gekomen.
Het Kamerlid pleitte voor een herziening van het huidige immigratiebeleid. FVD stelt een GreenCard voor naar Amerikaans model voor tijdelijke werkvergunningen, waarbij de culturele compatibiliteit met de Nederlandse samenleving een doorslaggevende factor is. Daarnaast wil de partij de opvang in de regio versterken en internationale verdragen opzeggen die Nederland verplichten asielzoekers op te vangen.
Jansen riep op tot het inroepen van artikel 50 van het Verdrag betreffende de Europese Unie om het lidmaatschap van de EU te beëindigen en beweerde dat dit noodzakelijk is om de Nederlandse soevereiniteit te waarborgen en de immigratie te beheersen.
Het Nederlandse volk verdient een regering die prioriteit geeft aan hun belangen en zorgen. Het forceren van een top-down beleid dat onze gemeenschappen zou kunnen veranderen zonder een duidelijke rechtvaardiging of een goed doordacht plan is onverantwoordelijk. We moeten ons afvragen: voor wie werkt dit demissionaire kabinet echt? Eigenlijk weten we het wel. Ze werken voor het CDA en haar linkse vriendjes koste wat het kost willen deze dwangwet doorheen drammen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten