whatsapp image 2023 09 14 at 182103

FVD presenteert nieuwe kieslijst! Thierry Baudet lijsttrekker, Freek Jansen, Gideon van Meijeren, Pepijn van Houwelingen en Ralf Dekker in de top 5

Politieksep 14 2023, 17:29
Het was een belangrijke dag voor Forum voor Democratie vandaag. De partij maakte namelijk de kieslijst bekend. En ja, dat was fascinerend. De top van de lijst staat vol echte betrouwbare conservatieven... maar er is meer. Thierry Baudet kondigde namelijk aan dat er in totaal 130 FVD-kandidaten zijn; maar dan in verschillende kiesdistricten.
Vandaag was de presentatie van de kieslijst van Forum voor Democratie. Natuurlijk was DDS erbij. Onze redacteur Mark Jongeneel is erbij om mensen om commentaar te vragen, foto's te maken, en natuurlijk om te berichten over wat hij daar ziet en meemaakt.
De presentatie van vandaag was historisch. FVD kiest namelijk voor een heel andere aanpak dan alle andere partijen: de partij stemt per kiesdistrict een andere lijst voor. Ja, de top 20 is overal hetzelfde. Maar de andere kandidaten - het zijn er 50 per kiesdistrict - verschillen, onder meer op basis van de woonplaats van de kandidaten in kwestie. Zo zorgt FVD er dus voor dat er in Drenthe echte Drenten op de lijst staan, in Groningen Groningers, in Limburg Limburgers, in Gelderland Gelderlanders, in Friesland Friezen... en natuurlijk in Holland Hollanders.
Het is een slimme manier om a) de politiek dichterbij de mensen (in de provincie) te brengen en b) om zoveel mogelijk appeal te hebben, overal in het land.

De top 10

De top 20 is dus overal in het land hetzelfde. Die top 20 bestaat uit betrouwbare, ideologische conservatieven op wie FVD kan bouwen. Als FVD dus een flink aantal zetels haalt kun je er dit keer zéker van zijn dat er geen afsplitsingen zullen zijn. In die top 20 zien we onder meer Joyce Vastenhouw en Peter Verstegen.
De top 10 is voor veel mensen het meest interessant momenteel gezien de peilingen. Die top is:
10. Johan Dessing
9. Andreas Bakir
8. Massimo Etalle
7. Tom Russcher
6. Lidewij de Vos
1. Thierry Baudet
Die top 10 is natuurlijk echt heel sterk. Dessing is de Eerste Kamerman van FVD. Andreas Bakir is een echte FVD'er, in hart en nieren, die zich op lokaal én landelijk niveau al jaren inzet. Massimo Etalle is de JFVD man. Tom Russcher is de woordvoerder die FVD trouw bleef toen er allerlei afvallers waren. Lidewij de Vos is een heel goede beleidsmedewerker van de FVD-fractie in de Tweede Kamer...
En dan komt natuurlijk de top 5 met alle bekende, grote namen. Ralf Dekker - de voormalige Rabobank man die op heel veel mensen een positieve indruk maakte toen hij Simone Kerseboom tijdelijk verving. Pepijn van Houwelingen: de houwdegen die het WEF continu achter de kont aanzit. Gideon van Meijeren: die voor de duvel niet bang is. Freek Jansen: een extreem kundig Kamerlid dat achter de schermen een heel belangrijke rol speelt bij FVD... en natuurlijk Thierry Baudet zelf, de man die de partij heeft opgericht en die al vanaf dag één de grote visionair is.
Hilarisch genoeg waren er mensen die dachten dat Baudet niet de lijsttrekker zou zijn. Het is mij een raadsel waar ze die 'kennis' (LOL) vandaan dachten te halen, maar iedereen met ook maar een beetje banden met FVD wist dat dit echt niet waar was. Maar goed, het was vermakelijk om ze te druk bezig te zien.
Het is een mooie lijst van échte conservatieven die voor niemand bang zijn, nooit een stap terug zullen doen, en die elkaar honderd procent vertrouwen. Dat is weleens anders geweest... Geen wonder dus dat de hele groep vandaag extreem relaxt oogde en duidelijk heel veel zin in de campagne heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten