jetten jinek

Jetten's utopie: D66 lijsttrekker droomt terwijl Nederland wakker ligt door dagelijkse portie ellende

Politieksep 14 2023, 17:00
Rob Jetten, de lijsttrekker van D66 is een wereldvreemde dromer. Na aanleiding van de state of the union van Ursula von der Leyen in het Europees Parlement schetste Jetten een beeld van de toekomst op X waarin "Europa de rest van de wereld kan laten zien dat het klimaat gered kan worden én nieuwe, goedbetaalde banen geschapen kunnen worden." Een prachtig vergezicht, maar heeft Jetten wel eens uit het raam gekeken naar het Nederland en Europa van vandaag?
Terwijl het MKB aan alle kanten kreunt onder de druk en zorginstellingen met het water tot aan de lippen staan, tovert Jetten een visie uit zijn hoge hoed waarin Nederland fier voorop loopt in een groene economische revolutie. Het is bijna alsof hij een ander nieuwsbulletin leest dan de rest van Nederland. Of heeft Jetten inspiratie gehaald uit oude Oost-Duitse propagandapamfletten waarin iedereen weliswaar werkte, maar waar de levensstandaard te wensen overliet?
Het is onzin dat er zorgen zijn over het klimaat. De mens dient zich aan klimaatverandering aan te passen. Maar de hamvraag is: hoe balanceren we klimaatadaptatie met de economische realiteit van vandaag? Helaas lijkt de D66-leider deze balans uit het oog te verliezen. Zijn voorgestelde utopie lijkt meer op een sprookjeswereld dan op het Nederland dat wij kennen.
De grote multinationals overwegen hun biezen te pakken vanwege de zware lasten en complexe regelgeving hier. Dus hoe komt Jetten erbij om te beweren dat we straks leiden in het scheppen van 'goedbetaalde banen'?
Als we naar de Europese Unie kijken, met al haar interne worstelingen en diverse economieën, is het dan überhaupt realistisch om te denken dat ons kleine kikkerlandje aan kop zal gaan in deze groene droom? Of is dit gewoon een poging om de kiezer te paaien met grootse beloftes?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Deze recente uitspraken van Jetten zijn verontrustend en laten zien hoe ver D66 is afgedreven van de realiteit. Als dit de koers is die Jetten voor ogen heeft, wat betekent dit dan voor het toekomstige beleid van D66? Rob Jetten en D66 hebben nog veel uit te leggen. Tot die tijd kan men zich alleen maar afvragen: in welke bubbel leeft Jetten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten