de dagelijkse standaard dh 01079

Pieter Omtzigt: Kabinet informeerde Kamer wéér onjuist over wangedrag Belastingdienst

Politieksep 14 2023, 16:00
Vandaag is bekend geworden dat de Belastingdienst op grote schaal gegevens verzamelde van Nederlandse belastingbetalers. Dat deed de Dienst op het Internet. Wat voor info de Belastingambtenaren verzamelden? Nou, onder meer: uitspraken op sociale media. Welkom in Pyongyang aan de Noordzee!
De Belastingdienst heeft zich weer eens vreselijk misdragen. De Dienst heeft namelijk allerlei informatie van het Internet gehaald over en van belastingbetalers... en die informatie vervolgens zogenaamd gebruikt bij "toezicht en fraudebestrijding." Dit gebeurde terwijl zelfs ambtenaren bij de Belastingdienst zelf intern lieten weten dat het niet erg rechtmatig leek te zijn. Oh, en ze hadden ook nog eens twijfels over de "herkomst, juistheid en actualiteit" van de info waar het om ging.
Vervolgens werd deze informatie opgeslagen in RAM, dat is een bijzonder controversiële database.

Pieter Omtzigt: kabinet loog tegen Kamer

Nieuw Sociaal Contract (NSC) leider Pieter Omtzigt reageert op X op dit nieuws. Daar schrijft hij dat hij al sinds 2018 "naar de databases van de Belastingdienst" vraagt "en dan specifiek naar deze. Pas na een zeer, zeer, uitgebreide en gedetailleerde set vragen komt dit naar boven."
Daarbij merkt hij op dat het duidelijk is dat de Belastingdienst en de regering "bar weinig geleerd [hebben] van het Toeslagenschandaal."
"Informatie komt pas naar boven als het echt, echt niet meer verborgen kan worden," gaat Omtzigt verder. "Daarvoor heeft de regering op meerdere punten de Kamer onjuist geïnformeerd: dit systeem is veel groter dan gemeld, er was wel een PIA (eerder onbekend), het werd wel bij de afdeling toeslagen gebruikt (eerder ontkend) en het werd wel voor profiling gebruikt."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we voor de duvel niet bang, en dus ook niet voor liegende politici en ambtenaren. Maar dit betekent wel dat we jouw hulp nodig hebben. Want alleen door middel van donaties kunnen wij fel reageren op dit soort walgelijke misstanden. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons deze misstanden elke keer weer aan de kaak te stellen.
Met andere woorden, de Belastingdienst heeft a) iets gedaan dat vrijwel zeker in strijd met de wet is , b) vervolgens werd dat onder de pet geveegd en c) de regering wist dat en zorgde ervoor dat deze informatie zo lang mogelijk verborgen bleef.
Wat we de laatste jaren in Nederland zien is werkelijk doodeng. Het parlement wordt systematisch voorgelogen en overheidsinstanties bespioneren bewust belastingbetalende Nederlanders. Altijd. Overal. Wat is dit voor bananenrepubliek? En hoe kan het in vredesnaam zijn dat niemand hier ooit verantwoordelijk voor gehouden gaat worden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten