1280px henk krol bij alt s it security congres 01

Henk Krol (BVNL) slaat alarm: "Misdadige aanpak van pensioenen moet stoppen!"

Politieksep 14 2023, 15:00
Henk Krol, prominente politicus en nummer twee op de kandidatenlijst van Belang van Nederland (BVNL), heeft zijn woede geuit over de onrechtvaardige behandeling van gepensioneerden in Nederland. Na recente cijfers van het CBS, waaruit blijkt dat de koopkracht van senioren met meer dan 3 procent is gedaald door de energiecrisis, heeft Krol de handschoen opgepakt en de overheid aangesproken op haar "misdadige" beleid.
"Gepensioneerden krijgen de hardste klappen, terwijl bij pensioenkassen het geld over de randen heen klotst. Hoe is het mogelijk dat in zo'n welvarend land als Nederland, waar de oudere generatie decennia heeft bijgedragen aan onze economie en maatschappij, zo respectloos wordt omgegaan met hun welverdiende pensioenen?" vraagt Krol retorisch. Deze gepassioneerde pleidooi is niet nieuw voor de politicus, die al jaren via platforms zoals pensioenvoldoen.nl strijdt voor een eerlijke indexatie van pensioenen.
De kern van Krol's betoog gaat over het jarenlang niet indexeren van de pensioenen, wat volgens hem neerkomt op een grove onrechtvaardigheid. Dit vooral wanneer pensioenkassen bol staan van geld. Maar het diepere probleem, zo stelt Krol, is de manier waarop de overheid pensioenfondsen heeft gedwongen te rekenen met een absurd lage rekenrente. Deze 'kunstmatige' benadering heeft veel gepensioneerden gedupeerd die hun leven lang hebben gewerkt en bijgedragen aan de groei en welvaart van Nederland.
Daarom heeft Belang van Nederland een oproep gelanceerd die velen als stoutmoedig zullen beschouwen: een directe verhoging van alle pensioenen met maar liefst 24 procent! Deze verhoging is niet uit de lucht gegrepen, maar is gebaseerd op de werkelijke rendementen van de pensioenfondsen.
Deze beweging van BVNL werpt de vraag op over wat echt rechtvaardig is voor de mensen die jarenlang hebben bijgedragen aan de samenleving. De boodschap van Henk Krol en BVNL is duidelijk: het is hoog tijd dat de overheid haar beloften nakomt en zorgt voor de welvaart van haar gepensioneerden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
De komende weken zal ongetwijfeld blijken hoeveel steun deze oproep zal krijgen in de politieke arena en onder de bevolking. Eén ding is zeker: met Krol aan het roer zal de strijd voor de rechten van gepensioneerden een fervent en gepassioneerd debat blijven voeren in het hart van de Nederlandse politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten