screen shot 2023 09 14 at 105220

3 tips voor de beste woningontruiming

Economiesep 14 2023, 14:30
Of je nu op zoek bent naar het opruimen van de rommel die zich in de loop der jaren heeft opgehoopt, of om het moeilijke proces gaat om het huis van een vriend of familielid op te ruimen ter voorbereiding op de verkoop, het kan vaak een stressvolle en enigszins emotionele tijd zijn. Er is geen gemakkelijke manier om iemands persoonlijke bezittingen in te pakken, vooral als het inkrimpen en opruimen van een huis deel uitmaakt van het proces. Hier zijn 3 tips voor het opruimen van huizen die het hele proces misschien een beetje eenvoudiger maken.
Formuleer een plan
Plannen, plannen, plannen – de eerste stap naar het efficiënt en effectief ontruimen van een huis is beslissen waar je begint en hoe je verder gaat. Probeer in te schatten hoeveel tijd je nodig hebt om het hele huis te doorzoeken, kamer voor kamer, en reken minimaal 12 uur per kamer uit. Ja, het klinkt als veel, maar je hebt het hele proces echt nodig om zo stressvrij mogelijk te zijn. Probeer wat helpers in te schakelen om je te helpen en gemotiveerd te houden, en als je denkt dat het fysiek en mentaal niet haalbaar is, zijn er altijd professionele opruimdiensten die het hele proces kunnen beheren, van het sorteren van bezittingen tot en met het begeleiden van de verkoop van het onroerend goed. Het Verhuisbedrijf Utrecht helpt hier bijvoorbeeld bij!
Scheid je spullen
De volgende fase in het proces van je woningontruiming is het doornemen van alle items in het huis en deze in twee categorieën te verdelen: items die je wilt behouden en items die weg moeten. Items die weg moeten, moeten ook worden gescheiden in items die kunnen worden verkocht, gedoneerd, weggegeven of gerecycled. Elke categorie markeren met een label met een andere kleur en ze bij elkaar in een deel van het huis plaatsen, kan verwarring voorkomen en echt helpen bij het sorteerproces. Het verkopen van items kan niet alleen helpen bij het opruimen van eigendommen, maar het kan ook inkomsten genereren - wat altijd een goede zaak is!
Denk na over je opties
Daarom hebben we een paar van de opties doorgenomen die voor je beschikbaar zijn als je een huisontruiming uitvoert – de doe-het-zelfversie, het huren van een container en het gebruik van gemeentelijke diensten, maar een andere tip voor het ontruimen van je huis is om een professionele ontruiming van onroerend goed dienst. Je kunt bij dit bedrijf dan ook direct een verhuislift huren. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen en zijn allemaal afhankelijk van de beperkingen van je budget. Veel diensten voor het opruimen van eigendommen zijn echter volledig aanpasbaar, wat betekent dat je ze kunt inschakelen om zo veel of zo weinig van het proces af te handelen als je nodig hebt. Hun diensten omvatten vaak:
  • Items uit je eigendom verwijderen
  • Artikelen naar familieleden sturen
  • Items met emotionele waarde verzamelen
  • Spullen doneren aan lokale goede doelen
  • Het verwijderen van afval en ongewenste items
  • Opslag organiseren
  • Artikelen namens je verkopen
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten