Filmpje! Henk Krol: 'Nieuwkomers willen ze kapotmaken als die te groot worden... Ik kijk nu naar BBB...'

Politiekjun 26 2022, 12:10
Henk Krol zegt in een korte video dat partijen als BBB en BVNL erg moeten oppassen. Ze denken misschien dat het ze voor de wind gaat, maar in feite zullen ze héél snel het doelwit worden van lafhartige aanvallen van het partijkartel. Zo gebeurt dat volgens hem namelijk steeds weer. Het overkwam hemzelf met 50Plus, en hij zag het ook gebeuren met FVD.
Voormalig 50-Plus leider en Tweede Kamerlid Henk Krol waarschuwt nieuwe, nominaal rechtse partijen voor te veel vertrouwen na een relatief snelle opkomst in de peilingen. Zoals BBB vandaag, bijvoorbeeld. Zij denken als ze naar de peilingen ongetwijfeld dat de sky the limit is, maar niets is minder waar. Hij heeft met eigen ogen gezien hoe nieuwe partijen kapot worden gemaakt als het erop lijkt dat ze iets van succes gaan hebben. Het hele partijkartel slaat de armen dan in elkaar, komt samen met een aanvalsplan, en gaat los. Dat zag hij zelf bij 50Plus toen die partij groeide, daarna zag hij het gebeuren bij Forum voor Democratie, en nu waarschuwt hij BBB én BVNL dat zij het volgende doelwit worden, aldus Krol bij Op Persoonlijke Titel van Ernst Lissauer.
Toen hij op meer dan 20 zetels stond in de peilingen wachtten al die andere Kamerleden - van het partijkartel - hem op bij de lift om hem te 'feliciteren.' Maar, zegt Krol, "toen zei ik, nu gaat het pas gebeuren. Want ik realiseerde me heel goed uit mijn vorig verleden toen ik voorlichter bij de VVD was: als het goed gaat met een club, dan gaan al die mensen hier in dit gebouw, die gaan samen zitten om te kijken hoe ze je kop af kunnen hakken. En toen wist ik, nu komt er een aanval van alle kanten.' Die kwam ook."
"Met allerlei onzindingen, legt hij vervolgens uit, "waarvan niets bleek te kloppen. Maar je moest kapot. Dat zie je nu ook met wat er gebeurt bij Forum voor Democratie. Voortdurend negatieve publiciteit door mensen die een hekel aan die club hebben. Dat hoort bij een nieuwe club."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Met andere woorden, als Caroline van der Plas en in mindere mate Wybren van Haga arrogant worden (die eerste lijkt daar al wel wat last van te hebben, trouwens) dan doen ze er verstandig aan om die houding per direct te wijzigen.
Het hele interview met Henk Krol kan gekeken worden in de video helemaal bovenaan dit artikel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten