1280px henk krol bij alt s it security congres 01

Henk Krol wil terug in de Kamer: kandidaat voor BVNL

Politiekaug 01 2023, 8:30
Henk Krol was tot een paar jaar geleden leider van een politieke partij. Namelijk, voor 50Plus. In die hoedanigheid deed hij het best aardig. Maar na wat geruzie in de partij gooide hij het bijltje erbij neer. Hij werd vervangen door D66'er Liane den Haan, die van 50Plus D66-senior maakte. Nu laat Krol weten dat hij terug wil in de Kamer. Maar niet als 50-Plusser.
Nee, Krol heeft goede gesprekken gehad met Wybren van Haga van BVNL en heeft geconcludeerd dat die partij beter bij hem past dan de ouderenpartij. Daarom wordt hij running mate van Van Haga.
"Straks kan ik in de Tweede Kamer mijn strijd voor een pensioenclaim richting de staat met alle kracht bijzetten," aldus Krol die daarmee duidelijk aangeeft dat hij zich wil blijven inzetten voor de issues waar hij zich eerder mee bezighield.
Krol maakt zich er met name boos over dat de pensioenen niet verhoogd zijn tussen 2008 en 2021. Dit terwijl de prijzen in de tussentijd wel enorm zijn gestegen. En de salarissen, trouwens ook.
Gepensioneerden noemt hij dan ook "gedupeerden." Oftewel: slachtoffers.
"Ruim een kwart miljoen gedupeerden hebben zich gemeld bij onze pensioenstichting en dat is niet meer dan logisch want zij worden beroofd van het pensioen waar ze na een leven lang hard werken recht op hebben," zegt Krol.

Wybren van Haga en Krol

Krol zegt dat hij uitkijkt naar de samenwerking met Wybren van Haga, de leider van BVNL. "Toen we nog samen in de Kamer zaten hebben we ook al vaak prettig samengewerkt," aldus Krol. "De afgelopen weken was die samenwerking er weer bij het schrijven van het verkiezingsprogramma."
Opvallend is dat Krol de afgelopen jaren een uitgesproken tegenstander was van het coronabeleid van het kabinet. Daarmee heeft hij zich ongetwijfeld op de kaart gezet bij Van Haga en zijn BVNL, want die partij is natuurlijk ook heel helder geweest in haar oppositie op dit punt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) De Dagelijkse Standaard staat voor een vrij Nederland, een traditioneel Nederland, een conservatief Nederland... en een Nederland dat zich niet langer laat knechten. Helaas betekent dit dat we door het partijkartel en het mediakartel gezien worden als een vijand. Op alle mogelijke manieren worden we beschadigd, onder meer door boycots en censuur. Wil jij dat DDS blijft strijden voor de waarheid? Voor Nederland? Voor onze tradities? Steun ons dan nu! Doneer via BackMe en help ons het walgelijke kartel te bestrijden!
Tegelijkertijd is deze samenwerking een teken dat Van Haga en zijn kompanen denken dat ze vooral stemmen kunnen weghalen bij het oude 50Plus. Die partij heeft na het vertrek van Krol enorm verloren. Met Liane den Haan als oppervrouw slaagde 50Plus er net in om een zeteltje te bemachtigen, maar volgens veel peilingen is zelfs dat nu niet meer mogelijk bij de Tweede Kamerverkiezingen 2023 van 22 november.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten