hans smolders rotterdam dsc 0024

Fortuynist Hans Smolders (BVNL) keert na 22 november niet terug in de Tweede Kamer

Politiekjul 30 2023, 14:30
Hans Smolders zal na de verkiezingen van 22 november de Tweede Kamer verlaten. Al jarenlang strijdt hij tegen longkanker en ondanks vier zware longoperaties ervaart hij nu lichamelijke beperkingen die het Kamerwerk niet langer mogelijk maken. Desondanks blijft hij achter de schermen Wybren van Haga ondersteunen, terwijl hij ook actief blijft in de selectiecommissie voor de kandidatenlijst van zijn partij Belang van Nederland (BVNL).
BVNL is een relatief jonge partij maar heeft al indrukwekkend 7000 leden. Onder leiding van lijsttrekker Wybren van Haga belooft de partij binnenkort kandidaten te presenteren die BVNL tot de verrassing van de Kamerverkiezingen in november zullen maken.
Hans Smolders heeft een opmerkelijke carrière in zowel de politiek als de maatschappij. Hoewel hij ooit bekendstond als de chauffeur van Pim Fortuyn, was hij eigenlijk een vertrouweling van de politicus. Voordat hij de politiek in ging, had Smolders een succesvolle carrière als topsporter (ijshockey international) en ondernemer. Op 6 mei 2002 was hij getuige van de moord op Pim Fortuyn en speelde een cruciale rol bij het overmeesteren van de schutter Volkert, samen met de politie. In 2006 richtte hij zijn eigen politieke partij op, Lijst Smolders Tilburg, die in 2018 zelfs de grootste partij werd. Hoewel Hans Smolders na de komende verkiezingen niet langer in de Kamer zal zitten, zal zijn naam wel op de BVNL-kandidatenlijst staan als lijstduwer.
BVNL profileert zich als een Fortuynistische partij die zich op een beschaafde manier richt tegen de gevestigde politieke orde. De partij pleit voor een streng immigratiebeleid, omdat het land als overvol wordt beschouwd. Ze willen taboes doorbreken en politieke correctheid een halt toeroepen.
Smolders benadrukt dat BVNL de belangen van werkend Nederland en ouderen, die het land hebben opgebouwd, steunt. Hij uit kritiek op de bezuinigingen op ouderenzorg, terwijl er volgens hem grote bedragen worden besteed aan onrealistisch klimaatbeleid en massa-immigratie. Om deze reden zal hij met volle overtuiging fungeren als lijstduwer voor BVNL.
Met de steun van Smolders en het gedreven leiderschap van Wybren van Haga hoopt BVNL de politieke arena te betreden en een impact te maken tijdens de komende verkiezingen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten