26365929551 59ab487e66 c

Gerechtelijke tik op de vingers voor Belastingdienst wegens achterhouden cruciale informatie

Binnenlandjul 30 2023, 13:30
Recentelijk heeft de Belastingdienst twee keer een rechterlijke berisping gekregen wegens het achterhouden van informatie. In een zaak bij het Hof in Arnhem bleken enkele cruciale documenten te ontbreken in het dossier, en dezelfde conclusie werd getrokken door de rechtbank Noord-Holland in een andere zaak. De rechtbank noemde dit gedrag 'zeer bezwaarlijk en in hoge mate onzorgvuldig'.
Uit eerder onderzoek van de politieke redactie van RTL Nieuws bleek al dat dit geen geïsoleerde gevallen zijn en dat de Belastingdienst vaker informatie achterhoudt voor de rechter, wat in strijd is met de wettelijke voorschriften die vereisen dat alle relevante stukken in een zaak worden overlegd. Staatssecretaris Van Rij van Financiën reageerde op de kwestie door te stellen dat het om incidenten gaat en dat de Belastingdienst probeert te leren van deze fouten. In een Kamerbrief benadrukte hij dat er geen aanwijzingen zijn voor een systematische werkwijze waarbij de Belastingdienst regelmatig en opzettelijk stukken achterhoudt.
Een recente zaak draaide om een anonieme tipgever, waarbij het Hof in Arnhem oordeelde dat essentiële e-mails voor de beoordeling van het geschil niet waren ingebracht, ondanks expliciete verzoeken van de rechters. Daarnaast uitte het Hof 'ernstige bedenkingen' over de integriteit van de Belastingdienst in het contact met de tipgever en werd erop gewezen dat er geen goede redenen waren om de identiteit van de tipgever geheim te houden.
Het advocatenkantoor FT advocaten, dat betrokken is bij deze zaak, uitte ernstige bezorgdheid over het feit dat rechters openlijk twijfels uitspraken over de integriteit van de Belastingdienst. Dit wordt als zorgwekkend en verontrustend ervaren, aangezien het ingaat tegen de fundamentele principes van een eerlijk proces. Bovendien is het wel opvallend te noemen dat zelfs rechters nu vraagtekens plaatsen bij de integriteit van de Belastingdienst.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten