defensie stelt extra beademingsapparatuur beschikbaar voor ziekenhuizen 1

FNV slaat alarm over de regeling voor zorgmedewerkers met langdurige COVID-19

Politieksep 27 2023, 14:00
De vakbond FNV heeft "verontrustende signalen" ontvangen met betrekking tot de regeling voor zorgmedewerkers die lijden aan langdurige COVID-19. Volgens de vakbond weigeren sommige artsen verklaringen af te geven omdat ze van mening zijn dat langdurige COVID-19 "niet vast te stellen" is. Bovendien is de keuring door het UWV nog niet voor alle getroffenen uitgevoerd, waardoor zij dreigen uitgesloten te worden van de regeling.
Zorgmedewerkers hebben van 25 september tot 23 oktober de mogelijkheid om een vergoeding aan te vragen op basis van deze regeling. De FNV had eerder al kritiek geuit op de korte aanvraagperiode en had voorzien dat sommige medewerkers net buiten de boot zouden vallen.
Om in aanmerking te komen voor de regeling, moeten medewerkers tussen 1 maart en 30 juni 2020 ziek zijn geworden en nog steeds niet in staat zijn om te werken of slechts gedeeltelijk kunnen werken. Alleen personen binnen deze groep hebben recht op een vergoeding van 15.000 euro per persoon. Vicevoorzitter Kitty Jong van de FNV is van mening dat de regeling voor werknemers die onbeschermd in de zorgsector werkten in 2020 nu te beperkt is, zowel wat betreft de doelgroep als de complexiteit.
De kwestie zal woensdag in de Tweede Kamer worden besproken in het kader van het arbeidsmarktbeleid in de zorg. Jong benadrukt dat veel zorgprofessionals niet alleen hun gezondheid hebben verloren, maar ook in financieel zwaar weer verkeren. Ze hoopt dat de Tweede Kamer dit onrecht kan rechtzetten.
Het is bijzonder schrijnend dat zorgmedewerkers tijdens een periode waarin er nog veel onzekerheid heerste over het virus, hun eigen gezondheid op het spel hebben gezet om anderen te helpen. De obstakels die ze nu ondervinden bij het verkrijgen van financiële vergoedingen lijken te wijzen op een gebrek aan bereidheid van de overheid om deze mensen op de juiste manier te waarderen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten