shutterstock 1081090682

LOL! Efteling slaat volledig door in klimaatwaanzin: Iconishe stoomtrein voortaan elektrisch

Binnenlandapr 24, 15:00
De Efteling heeft zichzelf weer eens behoorlijk belachelijk gemaakt door het nieuws aan te kondigden dat de iconische stoomtrein die door het park heen dendert niet langer op steenkool zal rijden. Ja, je leest het goed, die sissende, rokende en nostalgische attractie zal binnenkort volledig elektrisch zijn. De reden? Om de klimaatdoelen van het pretpark te halen, dat tegen 2030 klimaatneutraal wil zijn.
De stoomtrein in de Efteling is niet zomaar een ritje; het is een nostalgische reis terug in de tijd. Maar met de overstap naar elektrisch, wordt de magie verbroken. Hoewel ze beweren dat de ervaring hetzelfde zal blijven door de toevoeging van geur-, reuk- en geluidseffecten, lijkt het meer op een wanhopige poging om een schijn van authenticiteit te behouden. De eerste elektrische trein gaat aankomende winter al rijden.
Het nieuws heeft, zoals te verwachten was, veel reacties op sociale media gegenereerd. Van verontwaardiging tot pure hilariteit. "Bedankt dat jullie mij hebben kunnen laten lachen," klinkt het. Terwijl Twitteraar Sander van Dam het einde van Extinction Rebellion aankondigt: "Extinction Rebellion kan wel inpakken. Alles komt goed met het klimaat." Iemand anders suggereert dat alleen nog een AZC ontbreekt in het sprookjesbos en wordt er al grappend de naam van de Efteling veranderd naar “WEFteling”.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Met het elektrisch maken van de stoomtrein in de Efteling lijkt het meer op een daad van symboolpolitiek dan een werkelijke bijdrage aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. De Efteling, die de laatste jaren sowieso al een behoorlijke WOKE-transformatie heeft ondergaan door het verwijderen van verschillende stereotyperende attracties, gaat met het ombouwen van de stoomtreinen weer een stap verder. Het zorgt in ieder geval weer voor de nodige hilariteit en geeft maar weer eens aan dat de hele klimaatgekte totaal aan het doorslaan is.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten