king g2c2a5f4ae 1920

Eftelingattractie 'Droomvlucht' ten prooi gevallen aan Wokeisme: populaire attractie krijgt gekleurde elfjes

Binnenlandfeb 24 2023, 14:00
Slecht nieuws voor Geert Wilders en alle liefhebbers van de Efteling attractie ‘Droomvlucht’. De Efteling attractie krijgt namelijk nieuwe bewoners, naast de witte elfjes zullen er nu ook elfjes te zien zijn met een donkere huidskleur. De attractie moet volgens de Efteling een afspiegeling zijn van de samenleving. Daarmee is er wéér een Efteling attractie ten prooi gevallen aan het Wokeisme.
Volgens de woordvoerder van het pretpark is het de bedoeling om een afspiegeling van de samenleving te creëren. Het attractiepark wil graag dat de attractie voor alle bezoekers herkenbaar is en dat iedereen zich erin kan vinden. De elfjes zullen naast witte nu dus ook zwarte huidskleuren krijgen, maar ook alles ertussenin.
Het besluit om de elfjes met diverse huidskleuren te plaatsen is niet genomen na klachten, aldus de woordvoerder. Het is een besluit van het pretpark zelf. Droomvlucht is momenteel gesloten voor onderhoud en zal naar verwachting op 4 maart weer opengaan. Het onderhoud kost de Efteling meer dan 6 miljoen euro, maar de meeste wijzigingen zullen niet opgemerkt worden door de gasten van het attractiepark.
Vanuit verschillende partijen in Brabant wordt er ontstemt gereageerd op het besluit van de Efteling. Zo laat Bredaas (burger)raadslid voor Forum voor Democratie Fleur Pennellier in een reactie aan De Dagelijkse Standaard weten dat het typisch Hollandse attractiepark niet gebaat is bij de enorme inclusiviteitsslag die nu aan de gang is. “Ook de Efteling is inmiddels doordrongen van het Wokeisme”. Aldus Pennellier.
Naast ‘Droomvlucht’ hebben meer attracties in de Efteling een verandering doorgemaakt, eerder werd ook de attractie “Monsieur Cannibale” al verwijderd uit het Brabantse Attractiepark. Gedoe rondom kabouters die graag een sigaretje roken in het attractiepark mogen overigens volgens eerdere berichtgeving gelukkig wél nog even blijven.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten