Efteling  Monsieur Cannibale

Goed nieuws! Rokende kabouters in de Efteling mogen voorlopig nog even blijven paffen

Binnenlandjan 29 2023, 17:00
Het rookverbod wat vorig jaar ingevoerd werd in de Efteling geldt gelukkig niet voor de kabouters in het attractiepark. Slechts één rokend personage is verwijderd uit het park, de rest mag voorlopig blijven staan.
Het kabouterdorp in de Efteling kent verschillende kabouters die graag een pijp roken. In eerste instantie was het idee dat deze personages niet meer rokend te zien zouden zijn. In de originele verklaring is te lezen dat het park gasten niet wil confronteren met rokende bezoekers en zou het dus gek zijn als er wel rokende personages te zien zijn in het attractiepark. Slechts één rokend personage is een rookverbod opgelegd. Een Franse dame in ‘Carnaval Festival’ is weggehaald.
Gelukkig is er na lang vergaderen besloten dat de rest van de rokende personages voorlopig nog mogen blijven roken. Een voorlichter laat weten dat er niet wordt nagedacht over extra aanpassingen. Het gaat dan ook volgens de voorlichter om karakters die afkomstig zijn uit een andere tijd of wereld. (Een wereld waarbij de cancel cultuur geen voet aan de grond heeft gekregen, daar tekenen we voor!)
Sinds vorig jaar november is het niet meer toegestaan om te roken in de Efteling op enkele rookzones na. Het is dus niet mogelijk om zomaar een sigaret op te steken in het attractiepark. Roken in de wachtrijen was sowieso al even verboden. Het aantal meldingen van overlast rondom rokers is minimaal.
De Efteling heeft al langer te maken met attracties of personages die onder druk moeten worden verwijderd. Zo is de attractie ‘Monsieur Cannibale’ inmiddels ook verdwenen uit het attractiepark. De attractie zou aangemerkt zijn als racistisch ondanks dat de Efteling al meerdere malen aanpassingen had doorgevoerd. Zo zouden de spleetogen, kroeshaar en neusringen al verwijderd zijn door de Efteling. Inmiddels is de attractie volledig en onherkenbaar veranderd in een attractie met als thema Sinbad de Zeeman.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten