aderklaa gasstation

Nederlandse energiechaos legt afhankelijkheid van Gronings gas bloot

Binnenlandjan 08 , 17:00
In een schrijnend voorbeeld van beleidsfalen, keert Nederland terug naar het Groningse gasveld, slechts drie maanden na het heroïsch dichtdraaien van de gaskraan bericht de NOS. Dit besluit, gedreven door de ijzige greep van de vrieskou, onthult de totale absurditeit en kortzichtigheid van de huidige klimaatpolitiek. De NAM, gedwongen door de omstandigheden, zet de productielocaties in Spitsbergen en Scheemderzwaag op een waakvlam, een duidelijke nederlaag voor het beleid dat beweerde ons van deze afhankelijkheid te bevrijden.
Staatssecretaris Vijlbrief van Economische Zaken en Klimaat, die dit besluit aankondigde als een 'voorzorgsmaatregel', geeft daarmee toe dat Nederland onvoorbereid en kwetsbaar is voor zelfs de meest voorspelbare weersomstandigheden. De angst voor huishoudens zonder gas bij uitval van de gasopslag Norg onder -6,5 graden, legt de pijnlijke waarheid bloot: de energietransitie is een chaotische, slecht geplande onderneming geworden.
Dit besluit om de Groningse gaskraan weer te openen, hoe minimaal ook, is een symbolische klap in het gezicht van de Groningers. Jaren van protesten, strijd en lijden door aardbevingsschade, alles lijkt voor niets geweest. En nu, door het falen van een overheid die blindelings rent achter groene utopieën aan, wordt het Groningse gas weer aangeboord.
Het is een duidelijke waarschuwing: Nederland is onvoorbereid op een energietoekomst die echt duurzaam en zelfvoorzienend is. De overheid heeft zich laten verleiden door groene fantasieën, zonder een solide plan voor de energiezekerheid van het land. Deze terugkeer naar Groningen is niet alleen een technische noodzaak; het is een politieke en maatschappelijke afgang.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard staan we PAL voor ons eigen volk, ons eigen land, en onze eigen cultuur. Wij zijn NIET bang om harde feiten te benoemen. Deel jij onze pro-Nederlandse berichtgevingen? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het Nederlandse volk, onze tradities, onze cultuur en ons land elke dag weer te verdedigen!
In de kern laat dit besluit zien dat Nederland nog lang niet klaar is om af te stappen van fossiele brandstoffen. Het illustreert het gebrek aan realistische alternatieven en de halsstarrige weigering van de overheid om toe te geven dat hun huidige klimaatbeleid gebrekkig en ondoordacht is. In plaats van verder te gaan met het dichtgooien van putten, moet Nederland zich herbezinnen op een energiebeleid dat realistisch, duurzaam en bovenal eerlijk is voor alle Nederlanders, inclusief de Groningers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten