OM: rechter schorst Sywert van Lienden uit bestuur Stichting Hulptroepen Alliantie

OM: rechter schorst Sywert van Lienden uit bestuur Stichting Hulptroepen Alliantie

Binnenlandapr 28, 17:44
Een rechter heeft Sywert van Lienden en zijn matties zijn door de rechter geschorst uit het bestuur van de Stichting Hulptroepen Alliantie. Volgens de rechter hebben Van Lienden en zijn zakenpartners de goodwill van de stichting namelijk gebruikt om bakken met geld te verdienen met hun eigen commerciële bedrijf. Dat is in strijd met de statuten van de stichting.
Dit is eigenlijk de eerste stap in een grote juridische zaak tegen Van Lienden en z'n mondkapjesvrienden. En die eerste stap heeft hij dus meteen verloren. Ze zijn allemaal per direct geschorst. In plaats van die heren stelt de rechter nu een nieuw (tijdelijk) bestuur aan dat de zaken moet gaan waarnemen voor de stichting. 
En daarmee is het nog niet klaar. Want dit is dus een schorsing. De rechter buigt zich straks ook nog over de vraag of Sywert en co niet gewoon keihard ontslagen moeten worden.
Dit is allemaal gedaan op verzoek van het Openbaar Ministerie. Blijkbaar dachten Van Lienden en z'n vrienden dat ze hiermee weg zouden komen - of dat het in ieder geval niet zo'n vaart zou lopen. Nou, dat was een kleine vergissing. Rechters trekken zich heel vaak óók flink wat aan van public outrage.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
We gaan zien hoe dit eindigt, maar het kon weleens heel vervelend worden voor Van Lienden en co. Als ik hen was zou ik heel snel op zoek gaan naar mogelijkheden om het op een akkoordje te gooien met het OM zodat ik zoveel mogelijk van mijn rijkdom kan behouden zonder daar strafrechtelijk voor te moeten lijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten