2048px breda terras grote markt

Ongekende chaos op oudejaarsavond in Bredase wijk Hoge Vucht: “Het leek wel Beiroet!”

Binnenlandjan 03 , 17:00
De Bredase wijk Hoge Vucht is opnieuw getransformeerd naar één groot slagveld; volgens bewoners is het nog nooit zó erg geweest als tijdens de laatste jaarwisseling. “Het leek wel Beiroet!” Auto's gingen in vlammen op, het buurthuis werd uit zijn voegen geknald, en de ME moest uitrukken om de situatie onder controle te krijgen.
Terwijl bewoners van de wijk hun auto’s in vlammen zagen opgaan en met angst en beven de jaarwisseling hebben beleefd, geeft de politie op hun beurt aan zich niet in dit beeld van de bewoners te herkennen. “Als mensen spreken over de hel, dan hebben wij dat in verhouding tot andere plekken anders ervaren. Dat de ME zich zou hebben teruggetrokken, dat herken ik niet. Hier wordt gedoeld op de surveillance-politie. Dat heeft alles te maken met het inschatten van risico's. De ME heeft daar gewoon opgetreden,” aldus de politie in een reactie aan BN De Stem.
De ME zou volgens burgemeester Paul Depla vijf mensen hebben opgepakt, waarna de angel eruit werd gehaald en de rust wederkeerde in de wijk. De Bredase burgemeester leeft mee met de mensen die dit “met angst en beven hebben zien gebeuren” en noemt het “onacceptabel.”
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De buurtbewoners daarentegen maken zich ondanks de woorden van de burgemeester ernstig zorgen. Bewoners geven aan zich niet veilig te voelen en vragen zich af of de veiligheid van mensen in de wijk gegarandeerd kan worden. Een bewoner laat het achterste van zijn tong zien en zegt in een reactie tegen BN De Stem: “De Hoge Vucht is geen samenleving zoals elders in Nederland. Een harde kern van Marokkaanse criminele families maakt hier de dienst uit. En één keer per jaar escaleert dat volledig.”
Ook het buurtpunt moest eraan geloven; de ruiten zijn gesneuveld en de ramen zijn dichtgetimmerd, zelfs een binnenmuur is uit zijn voegen geknald. De situatie houdt de gemoederen in de Brabantse stad enorm bezig. “Met tonnen subsidie om deze jeugd te pamperen, krijg je deze reactie als dank,” klinkt het onder de inwoners.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten