shutterstock 1173152773

Politie maakt zich ernstige zorgen over incidenten tijdens jaarwisseling: "verschrikkelijk en onaanvaardbaar"

Binnenlanddec 31 2023, 14:00
De aankomende jaarwisseling belooft wederom een enorme uitdaging te worden voor de hulpdiensten, en de politie maakt zich momenteel al ernstige zorgen. De kans op een rustige en succesvolle avond voor de politie lijkt minimaal. Volgens berichten op NU.nl vreest de politie dat agenten gewond zullen raken: "verschrikkelijk en onaanvaardbaar".
De politie hoopt op een jaarwisseling zonder grote incidenten, waarbij kinderen niet het slachtoffer worden van vuurwerk en waarbij agenten geen gehoorschade of ander letsel oplopen. Hoewel de coördinator van de jaarwisseling binnen de politie dit als een ideale jaarwisseling beschouwt, lijkt het dit jaar opnieuw een vergeefse hoop te zijn. "Het gaat niet gebeuren," aldus de coördinator.
Ook de brandweer is afgelopen nacht al intensief bezig geweest, en het lijkt erop dat dit vanavond niet anders zal zijn. Zo gingen in Veldhoven afgelopen nacht al vijf auto's in vlammen op, en op meerdere plaatsen in het land moesten branden geblust worden. Zowel in Emmen als Vlaardingen waren er ook incidenten waarbij verschillende auto's schade opliepen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
In de afgelopen dagen was er in Duitsland sprake van grote drukte, waarbij Nederlanders massaal de grens overstaken om zwaarder sier- en knalvuurwerk aan te schaffen. Ondanks de inspanningen van de politie om meerdere mensen te onderscheppen, lijkt het erop dat ondanks diverse vuurwerkverboden vanavond opnieuw voldoende (illegaal) vuurwerk de lucht in zal worden geschoten.
Tienduizenden agenten zullen worden ingezet tijdens Oud en Nieuw. Hoewel de politie geen exact aantal wil noemen, komt het overeen met het aantal van vorig jaar, wat ongeveer de helft van het totale aantal operationele agenten is. Helaas is nu al bekend dat een aantal van deze tienduizenden gewond zal terugkeren op het bureau, met gehoorschade door vuurwerk of ander letsel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten