shutterstock 1777703246

Schokkende onthullingen door The New York Times: Israëlische verdediging ernstig gefaald tijdens Hamas-aanvallen

Buitenlanddec 31 2023, 16:00
In de nasleep van de Hamas-aanvallen op 7 oktober werpt een reconstructie van The New York Times een onthullende blik op de situatie binnen het Israëlische leger. Uit gesprekken met soldaten en officieren blijkt dat de verdediging van Israël die dag ernstig tekortschoot en onderbezet was.
Een opvallende onthulling is dat het Israëlische militaire hoofdkwartier in Tel Aviv pas een uur na de bestorming van duizenden Hamas-strijders de eerste instructies uitgaf. Op dat moment realiseerden de militaire gezagvoerders zich niet dat de invasie van meerdere woonplaatsen in het zuidwestelijke deel van Israël al in volle gang was. Dit resulteerde in een kritiek tijdsverlies waarin Israëlische burgers op sommige locaties rond de Gazastrook urenlang onbeschermd bleven.
Soldaten en reservisten, opgeroepen om te reageren, bevonden zich al snel in een chaotische situatie zonder duidelijk plan. Eenheden moesten via sociale media vernemen wat er gaande was, terwijl helikopterpiloten zelfs opdracht kregen om nieuwsberichten en Telegram-kanalen te raadplegen voor het kiezen van hun doelen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Sommige Israëlische eenheden zijn toen op eigen initiatief naar het zuiden vertrokken, zonder een centraal oproepbevel. Een brigadegeneraal verklaarde dat er geen verdedigingsplan was voor een verrassingsaanval zoals we die op 7 oktober hebben gezien.
Tot nu toe heeft het Israëlische leger nog niet gereageerd op deze bevindingen van The New York Times. In een verklaring liet het leger weten dat dergelijke vragen op een later tijdstip zullen worden onderzocht. De Israëlische regering heeft eerder een belofte gedaan om een onderzoek in te stellen naar de gebeurtenissen op 7 oktober.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten