shutterstock 515326441

Aanzienlijke veiligheidszorgen na steekincident in AZC Budel: Twee personen aangehouden

Binnenlanddec 31 2023, 18:00
Aan de vooravond van het nieuwe jaar is het opnieuw raak in een AZC. De politie heeft twee mannen gearresteerd wegens hun betrokkenheid bij een steekincident in een asielzoekerscentrum in het Noord-Brabantse Budel. In de nacht van zaterdag op zondag werd een man in zijn nek gestoken, zo meldde de politie eerder vandaag.
Het voorval deed zich voor rond 00.20 uur in het asielzoekerscentrum, naar aanleiding van een conflict tussen enkele bewoners. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Momenteel zoekt de politie nog naar twee andere verdachten die mogelijk betrokken waren bij de steekpartij.
De overmatige toestroom van testosteronbommen, die zich vervolgens samengepakt in een asielzoekerscentrum bevinden, lijkt een voedingsbodem te zijn voor nog meer problemen. Met de aanzienlijke hoeveelheid mensen die nog deze kant opkomen, lijkt het waarschijnlijk dat dergelijke incidenten in het komende jaar helaas vaker zullen voorkomen. Hoewel een algehele stop op de instroom als ideale oplossing wordt gezien, zal dit vooralsnog niet gemakkelijk te realiseren zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Tijdens het kerstreces zullen de onderhandelingen voor een nieuwe regering stilliggen, wat betekent dat het nog even zal duren voordat er zicht komt op een nieuwe regering en dus ook een beter asielbeleid. De veiligheid van ondernemers en bewoners in de omgeving van asielzoekerscentra is al geruime tijd een punt van zorg. Als zich binnen de asielzoekerscentra steeds vaker incidenten voordoen, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de situatie dermate escaleert dat er dodelijke slachtoffers zullen vallen. Een steekincident is immers vragen om problemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten