shutterstock 1985337332

Open brief: boze D66 leden eisen opheldering van de partijtop!

Binnenlandapr 18 2022, 10:24
De nieuwe bestuurscultuur van transparantie en integer bestuur is tot zover in geen velden of wegen te bekennen bij de partij van het ijskonijn Sigrid Kaag. D66-leden eisen daarom opheldering na het achterhouden van het rapport over het grensoverschrijdend gedrag van D66 partijprominent Frans van Drimmelen. Deze boze leden zijn het zat dat de partijtop zwijgt in alle toonaarden en ze willen daarom binnen 3 weken een partijbijeenkomst waarin in de partijtop verantwoording aflegt.  
De open brief is ondertekend door meer dan 150 D66 leden. Deze leden beschuldigen de partijtop in mis te verstane woorden van niet optredend handelen: ''Door niet te handelen heeft het bestuur het vertrouwen tussen de partij en partijtop aan de ene kant en haar leden en kiezers aan de andere kant enorm beschadigd” Hier zie je klassiek wegduik gedrag van de partij van het nieuw elan. Als het moeilijk geef je als partijtop niet thuis en hoop je dat deze ellende snel overwaait. Daar denken deze boze leden terecht anders over.
D66 zegt geleerd te hebben van de afhandeling omtrent het seksueel grensoverschrijdend gedrag van Frans van Drimmelen. De viespeuk die twee jaar een vrouw heeft lastiggevallen, in 2015 én 2016. De briefondertekenaars hebben er weinig vertrouwen in dat de partijtop lering heeft getrokken uit het rapport. Deze leden willen transparantie dus toegang tot de vertrouwelijke bijlage van het onderzoek, wel geanonimiseerd. Binnen een week moet het partijbestuur met een nieuwe verklaring komen met de stappen die de partij al heeft genomen en en nog gaat nemen om zo'n dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen. Tot slot willen deze leden binnen drie weken een partijbijeenkomst waar vragen gesteld kunnen worden aan het bestuur. Het bestuur en de partijleiding moeten ook verantwoording afleggen.
Zal Kaag bij deze boze partijleden zich ook afvragen; ''Wie zijn deze mensen!?''
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten