shutterstock 1703999134

Baas Britse gezondheidsdienst wil back to the future: 'Afstand houden en mondkapjes'

Buitenlandapr 18 2022, 9:56
De baas van de Britse gezondheidsdienst de NHS wil dat maatregelen als afstand houden en mondkapjes dragen terugkomen. En wel meteen. Volgens hem is dat noodzakelijk om een nieuwe coronagolf de kop in te drukken.
Topbestuurder Chris Hopson van NHS Providers wil dat de politiek weer gaat praten over "verstandige voorzorgsmaatregelen." "Er heerst bezorgdheid dat de regering niet meer over het coronavirus lijkt te willen praten," zegt deze man. "Maar we denken dat we een echt volwassen nationaal debat nodig hebben over wat leven met Covid eigenlijk betekent."
Volgens hem doet de politiek net alsof corona min of meer achter ons ligt. Maar, zegt hij, dat is niet zo. Het virus is er nog steeds en hij vindt dat daarvoor maatregelen genomen moeten worden - om te "voorkomen" dat er een nieuwe grote golf uitbreekt.
"Niemand beweert dat we nu terug moeten naar draconische lockdownmaatregelen, maar het is niet alles of niets," aldus Hopson.
Premier Boris Johnson heeft gezegd dat "we met corona moeten leren leven." Hij heeft aangegeven dat het virus niet meer weggaat, maar dat hij gelooft dat Britten hun leven er niet meer door kunnen laten beheersen. Hopson is het daar dus deel mee eens - in zoverre dat hij geen lockdowns meer wil - maar hij wil wel wat eigenlijk neerkomt op een andere manier van leven.
De komende maanden gaan er vrijwel zeker nieuwe discussies gevoerd worden over dit onderwerp. Momenteel is iedereen bezig met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, maar in de loop van het jaar gaan we het toch weer hebben over corona en allerlei maatregelen die volgens sommigen genomen zouden moeten worden, terwijl mensen bij wie vrijheid juist voorop staat zich daar tegen zullen verzetten.
Back to the future met corona.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten