Screen Shot 2022 04 17 at 220525

FVD kondigt aan: 'Onze Renaissancescholen komen eraan!'

Politiekapr 17 2022, 21:04
Enkele maanden geleden zei FVD-leider Thierry Baudet dat hij ervan overtuigd was de nieuwe zuil die FVD eigenlijk gewoon aan het opzetten is ook eigen scholen moet hebben. En dan met name eigen basisscholen. Het journaille dacht dat zoiets heel moeilijk zo niet onmogelijk was. Nou, slecht nieuws voor onze linkprogressieve, marxistische vrienden: Ralph Dekker van FVD kondigt vandaag aan dat die "Renaissancescholen" er inderdaad aankomen.
Wat een mooie dag - Eerste Paasdag - voor FVD om bekend te maken dat de Renaissancescholen echt in ontwikkeling zijn. Het hele concept is nu echt inhoud gegeven. De basisplannen liggen klaar. Wat het Renaissance Instituut (het wetenschappelijk instituut van FVD) nú wil is dat ouders en docenten er contact mee opnemen zodat in beeld kan worden gebracht hoeveel interesse er precies is, en waar die interesse zich bevindt. Met andere woorden, waar de scholen opgezet moeten worden.
Op de website van de Renaissancescholen wordt uitgelegd dat het beoogde onderwijs "klassiek" in stijl en inhoud is. "Op Renaissancescholen wordt degelijk onderwijs gegeven op basis van klassieke en moderne onderwijstechnieken die zich hebben bewezen. De ‘meester’ of ‘juffrouw’ staat centraal en moet een hoog niveau hebben, want goed onderwijs staat of valt met goede docenten," aldus de uitleg.
"Leerlingen worden enerzijds aan de hand genomen door de leraar en anderzijds gestimuleerd zelf na te denken. Vaardigheden worden geoefend en er zijn vakken voor kunstzinnige expressie: wortels en vleugels. Ook praktisch onderwijs is belangrijk: kennis wordt niet alleen uit boeken opgedaan. De Renaissancescholen worden gedragen door docenten, ouders en leerlingen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten