justitia 2597016 1920

Opzienbarende miljardenfraude met dividend: OM vermoedt betrokkenheid van honderden personen en instanties

Binnenlandjun 23 2023, 15:30
Het Openbaar Ministerie heeft schokkende onthullingen gedaan over een grootschalige fraude met dividend, waarbij mogelijk honderden mensen en instanties betrokken zijn geweest. Het zogenoemde 'dividendstrippen' heeft sinds 2000 plaatsgevonden en heeft naar schatting de Belastingdienst maar liefst 26 miljard euro gekost meldt de NOS.
Het OM beschouwt deze vorm van fraude als een ernstige vorm van georganiseerde witteboordencriminaliteit. Volgens hoofdofficier van justitie Michiel Zwinkels is de omvang van de fraude enorm en bijna bedrijfsmatig. Het is een verontrustende ontwikkeling dat grote aantallen mensen en instanties hebben meegewerkt aan deze misleidende handel in aandelen, waarbij de werkelijke eigenaar verborgen blijft.
Het is zorgwekkend dat banken, adviseurs en accountants betrokken lijken te zijn bij deze complexe constructies. Het OM zal zich ook richten op deze betrokken partijen in hun onderzoek. Er wordt vermoed dat tientallen, mogelijk honderden mensen en instanties medeplichtig zijn aan deze grootschalige fraude.

Zou de belastingdienst een zwarte lijst hebben van deze fraudeurs? Zouden ze dit bedrag gewoon in een keer terugvorderen zoals ze in het toeslagenschandaal deden? Dit is echt een belangrijke test of de rechtsstaat functioneert, ook voor de top van de piramide.…

2.6K
Reply
In reactie op dit nieuws volgt ook Kamerlid Pieter Omtzigt het onderzoek nauwlettend. Hij uit zijn bedenkingen op Twitter en vraagt zich af of de belastingdienst een zwarte lijst heeft van deze fraudeurs. Hij stelt ook de vraag of de Belastingdienst het bedrag in één keer zal terugvorderen, vergelijkbaar met hoe ze dat deden in het toeslagenschandaal. Omtzigt benadrukt dat dit een cruciale test is voor de werking van de rechtsstaat, met name voor degenen aan de top van de piramide.
Deze miljardenfraude met dividend is niet alleen een financiële klap voor de Belastingdienst, maar ondermijnt ook het vertrouwen van de samenleving. Het is van groot belang dat de verantwoordelijken worden opgespoord en dat zij ter verantwoording worden geroepen voor hun daden. Het Openbaar Ministerie roept iedereen die betrokken is geweest bij deze fraude op om zich te melden en biedt een mogelijkheid tot strafvermindering voor degenen die bereid zijn om te getuigen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Dit schandaal vormt een belangrijk moment waarop de rechtsstaat zijn kracht moet laten zien. Het is essentieel dat er een grondig onderzoek plaatsvindt, dat de schuldigen worden gestraft en dat de geleden schade wordt teruggevorderd. Daarnaast moeten er maatregelen worden genomen om toekomstige frauduleuze praktijken te voorkomen en te ontmoedigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten