51368518854 e8aa77e18f c

Greenpeace vestigt actiekamp in Wijk aan Zee voor protestactie tegen Tata Steel

Politiekjun 23 2023, 14:30
In de vroege ochtend is Greenpeace begonnen met het opzetten van een actiekamp in Wijk aan Zee, nabij Tata Steel. Het kamp zal dienen als uitvalsbasis voor de actie die gepland staat voor morgen, hoewel de exacte details nog niet zijn vrijgegeven.
De eis van Greenpeace is duidelijk: ze willen dat de vervuilende onderdelen van de hoogovens van Tata Steel worden stopgezet. Om deze boodschap kracht bij te zetten, is de milieuorganisatie al om 6 uur 's ochtends gestart met de bouw van het actiekamp. Een diverse groep van ongeveer tachtig mensen werkt samen om in korte tijd het kamp op te zetten.
Het actiekamp is gevestigd in beeldenpark Een Zee van Staal, dat zich bevindt tussen Wijk aan Zee en Tata Steel en uitzicht biedt op de hoogovens. Het park begint al aardig te lijken op een klein festival. De palen voor de “chilltent” zijn stevig in de grond geslagen en de keuken is klaar voor gebruik. Bij de ingang wordt er momenteel gewerkt aan een informatietent, waar deelnemers later op de dag instructies zullen ontvangen van het juridische team over wat wel en niet is toegestaan.
Het is nog onduidelijk hoeveel demonstranten er vanmiddag naar Wijk aan Zee zullen komen. Woordvoerder Wouter Lemm geeft aan dat de actievoerders zich niet vooraf hebben aangemeld. Hoewel er 1400 mensen in de Telegramgroep zitten, is het onzeker of zij allemaal daadwerkelijk aanwezig zullen zijn.
Burgemeester Frank Dales van Velsen heeft gisteren de actievoerders van Greenpeace gewaarschuwd om dit weekend niet het terrein van Tata Steel te betreden. Hij beweerde dat het terrein levensgevaarlijk is, zoals vermeld in een open brief. Greenpeace heeft in een reactie laten weten dat "Juist het wonen in de buurt van Tata Steel gevaarlijk is."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten