shutterstock 1929816080

Gemeente Heemstede stuit op verzet van buurtbewoners na aankoop villa voor asielzoekers

Politiekjun 23 2023, 13:30
De recente aankoop van een villa door de gemeente Heemstede, met als doel het huisvesten van minderjarige asielzoekers, heeft onrust veroorzaakt in de villawijk. Buurtbewoners uiten hun zorgen en vragen zich af waarom juist hun buurt is gekozen voor deze opvang. Tijdens een drukbezochte informatiebijeenkomst in het gemeentehuis lieten zij hun onvrede blijken. Sommige bewoners overwegen zelfs om te verhuizen naar een andere buurt waar de gemeente geschiktere huisvesting kan regelen.
Vorige week ontvingen bewoners in de villawijk van Heemstede onverwachts een brief van de gemeente, waarin stond dat zij de eigenaar waren geworden van een jaren dertig villa die al geruime tijd te koop stond. Het koopcontract is reeds getekend, maar de definitieve goedkeuring van de gemeenteraad moet nog plaatsvinden. Naar verwachting zal dit in de komende weken gebeuren, aldus burgemeester Astrid Nienhuis in een verklaring aan RTL Nieuws.
Het plan van de gemeente is om het vrijstaande huis te renoveren en vanaf volgend jaar onderdak te bieden aan 25 alleenstaande minderjarige asielzoekers (amv'ers). De gemeenteambtenaren en medewerkers van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) probeerden tijdens een bijeenkomst de buurtbewoners hiervan te overtuigen. De interesse voor deze bijeenkomst was zo groot dat de online inschrijvingen moesten worden gesloten. Sommige buurtbewoners uiten zorgen met betrekking tot de veiligheid. Met name moeders van tienermeisjes vragen zich af of de aanwezigheid van 'jongens vol testosteron' een gevaar vormt voor hun kinderen. Het is nog niet bekend of de opvang in de villa zich zal richten op alleen jongens of ook meisjes, zo benadrukt de gemeente.
De aankondiging dat er een 24-uurs telefoonnummer beschikbaar zal zijn, leidde tot gelach in de zaal. Buurtbewoners zijn sceptisch over de bezetting van dit nummer, gezien het huidige personeelstekort. Sommigen wijzen erop dat zelfs de politie niet altijd snel genoeg kan reageren in noodsituaties, en maken zich zorgen over hun eigen kinderen. De villa is gelegen aan een drukke weg, vlakbij een kruispunt.
De discussie rondom de opvang van minderjarige asielzoekers in de villawijk van Heemstede blijft voortduren. Buurtbewoners uiten hun bezorgdheid over de keuze van de gemeente en stellen vragen over de veiligheid en leefbaarheid van de wijk. De gemeente zal naar verwachting in de komende weken een definitief besluit nemen over de plannen, waarbij ze rekening zal houden met de zorgen en suggesties van de bewoners.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten