shutterstock 1810018291

Paniek! Experts waarschuwen voor onbeheersbare natuurbranden in Nederland

Binnenlandjan 23 2023, 14:00
De Nederlandse natuur lijkt op weg naar een rampscenario, volgens experts van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV), het KNMI en andere kenniscentra. In een gezamenlijk rapport waarschuwen zij dat door toenemende warmte en droogte, Nederland steeds vaker te maken zal krijgen met onbeheersbare natuurbranden. Deze zullen zich "vaker ontwikkelen tot branden die niet meer geblust kunnen worden, maar pas stoppen als er geen brandstof meer is”, zo staat in het rapport.
Het AD schrijft dat in het rapport staat dat Nederland steeds voller wordt gebouwd, daardoor dreigt er een grotere impact van natuurbranden. ,,Mensen zullen vaker moeten vluchten, er zal vaker directe en indirecte schade ontstaan, uitval zijn van vitale infrastructuur leidend tot cascade-effecten en onherstelbare schade aan flora en fauna”, sommen de onderzoekers hun verwachtingen op. ,,De menselijke gezondheid zal daarnaast vaker bedreigd worden.”
Het is een triest beeld dat weer eens paniek wordt gezaaid, omdat mensen in angst moeten blijven leven voor de natuur. Maar waar zijn dezelfde experts en de media als het gaat over het reële gevaar dat we als Nederland een onbeheersbare Derde Wereldoorlog ingezogen worden? Waarom wordt er geen nationaal actieplan opgesteld voor de mogelijke oorlogen, terwijl we wel zorgen maken over de natuur? Nee dan zwijgt men dan hoor je alleen maar krekels.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar goed, we zullen ons maar neerleggen bij de gedachte dat we in een brandende hel zullen leven, terwijl we ons geen zorgen hoeven maken over oorlogen. Want dat is veel minder waarschijnlijk natuurlijk. We leven in bijzondere tijden. Waar de emotie regeert en de enkele vorm van ratio verdwenen lijkt te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten