shutterstock 1778856992

'Onrust bij de VVD': het is een inhoudsloze partij, te veel water bij de wijn

Politiekjan 23 2023, 13:00
De VVD heeft de afgelopen jaren te veel "water bij de wijn" gedaan en is verworden tot een machtspartij die te weinig staat voor haar eigen waarden. Dat zeggen allerlei VVD'ers vandaag in De Telegraaf. Het enige probleem? Ze willen dat hun partij nog meer a la D66 wordt. Ja, echt.
De Telegraaf heeft vandaag een lang artikel gepubliceerd over zogenaamde onrust bij de VVD. Wat je daarin leest is dat er allerlei VVD'ers zijn die vinden dat hun partij te neutraal is geworden; te veel gericht op dealtjes sluiten om de macht in handen te houden en de grootste partij van het land te blijven. 
Dat klopt natuurlijk. Van de oude standpunten van de VVD uit 2010 is niets meer over. De VVD is D66 Light geworden.
Alleen vinden heel veel VVD'ers dat die D66-isering van hun partij niet ver genoeg gaat. Ja, dat lees je goed. Deze types vinden niet dat de VVD te veel op D66 is gaan lijken, maar te weinig. Volgens deze gestoorde gekken luistert de VVD-top te veel naar zogenaamde 'populisten.'
„Sinds kabinet-Rutte III draait het bij ons vooral om de vraag: hoe blijven we de grootste? Ondanks veel problemen komen er weinig oplossingen, want als je de grootste wil blijven kies je voor de weg met de minste weerstand. En de minste weerstand krijg je als je niks doet," klaagt Michiel Suijker, voorzitter van jongerenafdeling JOVD bijvoorbeeld.
"We staan op het punt dat ook de liberalen zich laten verleiden tot machtspolitiek.” Kiezers, zo meent Suijker, willen politici die 'niet meehuilen met alle populistische wolven in het bos.' Hij wil daarom een partij "die weerstand oproept." Niet weerstand van GroenLinks en D66, maar van gewone rechtse kiezers.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Jongens, de VVD is definitief verloren. Als dít de kritiek is van VVD'ers op Mark Rutte en de manier waarop hij zijn partij om zeep geholpen heeft is er werkelijk geen redden meer aan. Deze mafketels vinden werkelijk dat er 'meer' gedaan moet worden 'aan stikstof,' dat boeren nog meer vernietigd moeten worden, dat Oekraïne nog meer gesteund moet worden... terwijl de wensen van de rechtse kiezer nóg meer genegeerd moeten worden.
Wat een enorme rotpartij is dit geworden zeg. Dertien jaar geleden voerden Rutte en de VVD campagne als échte rechtse partij. Ze gingen keihard in tegen álle gekke plannen van PvdA en D66. Maar nu heeft Rutte zijn partij veranderd in D66 Light... en vinden VVD'ers dat dit nog veel meer moet. Manmanman.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten