screen shot 2023 01 19 at 103655

Kijk! Mark Rutte gaat vol op het WEF-propaganda-orgel

Politiekjan 19 2023, 9:00
Premier Mark Rutte beseft dat steeds meer Nederlanders klaar zijn met het WEF en grote conferenties in Davos. En dus heeft hij nu een video online gezet waarin hij wat leuke WEF-propaganda verspreidt. Zijn belangrijkste punt: ja, oke, het is een complot daar in Davos, maar het is een GOED complot. Het is positief. Al die superrijken, anti-sociale CEO's van Big Business en psychopatische politici hebben het beste met de wereld voor. Echt waar!
Tot voor kort was het WEF een 'praatclubje' waar niets belangrijks werd besloten. Dat zei toenmalig ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, tenminste. Dat dit een leugen was wisten we al, maar nu begrijpen WEF'ers blijkbaar zelf ook dat we die onzin niet slikken. En dus komt onze eigen premier Mark Rutte met een propagandavideotje waarin hij eigenlijk vertelt dat het WEF hartstikke leuk en belangrijk is. Zijn inleiding voor bij de video? "Waarom het goed is om bij het World Economic Forum te zijn."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

"Er is nogal wat te doen" over het WEF, geeft Rutte toe met een schamper lachje. En dat is maar wat raar, vindt hij. Er gebeuren daar namelijk echt geen rare dingen. "Maar wat er wel gebeurt is dat daar panels zijn om te praten over belangrijke ontwikkelingen. Zoals bijvoorbeeld Oekraïne morgenochtend." De vraag is dan: "Hoe blijven wij Oekraïne steunen in de strijd tegen Rusland?"
"Maar het is ook een mogelijkheid om heel veel, bijvoorbeeld politici, premier Tunesië, president Irak, over migratie, president Moldavië over situatie in de regio daar," gaat hij verder in woorden die eigenlijk helemaal nergens op slaan maar die hij zelf blijkbaar heel interessant vindt klinken. "Maar ook bedrijven. Bijvoorbeeld Total en Vattenfall over de energietransitie, Intel en Qualcomm over chips en de toekomst van Semicon. En ook heel veel andere bedrijven."
Och ja, stelt hij daarop, "er zijn ook heel veel journalisten, wetenschappers. Je doet heel veel ideeën op. Er worden geen besluiten genomen. Ik ben hier met een grote kabinetsdelegatie. En zou je dit apart moeten doen dan praat je misschien wel over letterlijk tientallen reizen naar al deze mensen toe, of zij naar mij. En dit is dus ook vee praktischer."
"Dus heel nuttig. Geen besluiten, maar wel heel veel inspiratie opdoen."
Even voor de duidelijkheid: de mensen die bij elkaar komen in Davos zijn de superrijken (die letterlijk en figuurlijk over lijken zijn gegaan om zo rijk te worden), CEO's van multinationals (mannen en een paar vrouwen die letterlijk en figuurlijk over lijken zijn gegaan om die baan te krijgen) die zich alleen maar druk maken om de korte termijn winsten van hun bedrijf zodat ze zelf grote bonussen kunnen binnenslepen en hun grote aandeelhouders kunnen verrijken, en politici (mannen en vrouwen die letterlijk en figuurlijk bereid zijn over lijken te gaan om zich machtig te kunnen voelen).
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Welke gestoorde gek denkt nou echt dat deze anti-sociale psychopaten het beste voor hebben met 'de gewone mens'? Dat zij bij zichzelf denken: 'Goh, wat kunnen we vandaag doen om de wereld een beetje beter te maken?'
En dan over het "geen besluiten" gedeelte: welke mongool denkt nou echt dat die superrijken, machtige politici, en CEO's van multinationals daar geen afspraken met elkaar maken? Dat ze alleen een beetje vrijblijvend borrelen? En dat het vervolgens geheel toevallig is dat al die Westerse overheden precies hetzelfde doen (Oekraïne, energie, klimaat, digital ID, digitale munt)? Dat 'gebeurt' gewoon omdat ze zich zo hebben laten 'inspireren' bij het WEF?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten