p20211031as 1342 51761580298

Erik Mouthaan glundert trots: Nederlandse premier toont Amerikaanse president de kracht van de lengte

Buitenlandjan 19 2023, 8:00
In een wereld waar het nieuws vaak zo serieus is, is het fijn om af en toe een beetje te lachen om de kleinigheden van het leven. En zo is het ook met het brekende nieuws dat de Amerika-correspondent van RTL Nieuws, Erik Mouthaan, ons gisteren heeft gebracht.
Op Twitter deelde Mouthaan een foto waarop te zien is dat de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden (1,82 meter lang) naast onze eigen Nederlandse premier Mark Rutte (1,93 meter lang) staat en opeens een echte ukkie lijkt. "Lange Nederlanders (president is met 182 lang voor Amerikaanse begrippen)," aldus Mouthaan.
En inderdaad, als we kijken naar de gemiddelde lengte van Amerikaanse mannen (1,78 meter) en die van Nederlandse mannen (1,83 meter), dan is de president inderdaad een beetje kleiner dan de gemiddelde Nederlander. Maar laten we eerlijk zijn, lengte is niet alles. Zoals de bekende uitspraak luidt: "It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog." En als we kijken naar hoe Biden zijn land leidt, dan is hij zeker niet klein te noemen. De schade die hij aanricht is immers immens.
Maar laten we een andere kant op kijken. Misschien is dit wel het bewijs dat Nederland echt het land is van de lange mannen. Misschien moeten we ons niet meer vergelijken met de rest van de wereld, maar ons richten op onze eigen unieke eigenschappen. Laten we trots zijn op onze lange Nederlanders en ons richten op het creëren van een echte "High-Five Nation." Is het niet mooi?
Als we het over unieke eigenschappen hebben, laten we dan ook even stilstaan bij de bijzondere haardracht van onze eigen premier Mark Rutte. Zoals we allemaal weten, is zijn haar een echte blikvanger en een echte verrijking voor de Nederlandse politiek. Aan de zijkant naar beneden (links) en vervolgens zo hop, van links naar rechts over zijn schedel gekamd. Er was een andere bekende politicus die dat ooit deed. Hmm, zijn naam ontgaat ons even. Afijn, dat doet er niet toe. Dat Rutte een grootheid is - letterlijk en figuurlijk - is duidelijk!
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Kortom, als we het nieuws van vandaag bekijken, dan is er genoeg om over te lachen. Laten we ons niet druk maken over de belangrijke zaken die er echt toe doen. Nee, we moeten ons richten op onderwerpen die volstrekt irrelevant zijn, maar waarom we wel even kunnen lachen, gieren en brullen. Of op zijn minst glimlachen. Want als we dat doen, dan is het leven een stuk aangenamer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten