Politie pakt 80-jarige man vanwege diefstal maar laat hem gaan: 'Ik kan geen eten betalen met mijn AOW'

Politie pakt 80-jarige man vanwege diefstal maar laat hem gaan: 'Ik kan geen eten betalen met mijn AOW'

Een 80-jarige man werd aangehouden door de politie omdat hij diefstal had gepleegd in een supermarkt. Hij had dus allemaal eten geprobeerd te stelen. Maar toen de politie te horen kreeg waarom de man 'een dief' was geworden lieten ze hem meteen weer gaan. Een reprimande was het enige dat hij kreeg.

Wijkagent Rob Derneveld - werkzaam in Zoetermeer - werd vandaag opgeroepen omdat een man diefstal had gepleegd. Het bleek te gaan om een hoogbejaarde man - een opa - van 80 jaar oud.

Natuurlijk moet zo'n dief in principe bestraft worden. Maar in dit geval besloot Derneveld 'die dief' te laten gaan. De man legde namelijk uit dat hij tot zijn daad was gekomen omdat hij gewoon niet meer rondkomt van zijn AOW. Hij moest kiezen: stelen of niet eten. En dus werd het stelen.

DENK-woordvoerder Abdellah heeft hier natuurlijk het perfecte antwoord op: als iemand een reprimande verdient dan is het premier Rutte en de rest van het kabinet. Zij hebben ouderen in de kou laten staan; zij hebben ervoor gezorgd dat een hoogbejaarde man die zijn leven lang eerlijk is geweest zich nu opeens als een misdadiger moet voelen... om een plakje kaas te eten.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Wat laten wij ons aandoen door dit wanstaltige kabinet?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties