shutterstock 1768934903

Kijken! Max Verstappen jaagt Charles Leclerc voorbij en winst de Sprint in Imola

Cultuurapr 23 2022, 18:20
Bij de eerste Formule 1 sprint van het nieuwe seizoen - in Imola - heeft Max Verstappen op schitterende wijze zijn grote rivaal Charles Leclerc verslagen. Bij het begin van de race moest Max Charles voorbij laten, maar hij bleef er steeds kort achterzitten, en toen zijn banden aan het einde van de race veel beter waren dan die van de Monegask van Ferrari ging hij erop en erover.
Het was geweldig om te zien gisteren; Max Verstappen pakte pole position bij de kwalificatie. Waar dat normaal gesproken betekent dat hij vooraan bij de race mocht starten gold dat nu alleen maar voor de sprint van 21 rondjes. Hij moest die winnen als hij ook de race vooraan wilde beginnen.
Nou, dat lukte. En hoe. Want hoewel hij zijn eerste plaats direct kwijtraakte bij de start omdat het niet helemaal goed ging met de versnellingen pakte Max zijn concurrent een ronde of twee voor het einde van de sprint alsnog op mooie wijze in.
Hij kroop er naartoe... dichter- en dichterbij. Stapje voor stapje. Rondje na rondje. .. en toen in de 19e ronde was het WAAAAAM. Bye Charles, see you later.
Kijk maar naar het schitterende moment waarop Max Charles verschalkte en zo niet alleen de eerste sprintwinnaar werd van 2022 maar ook meteen even 8 punten pakte voor het wereldkampioenschap.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Zo doe je dat! Héérlijk om te zien... en wat is het enorm bemoedigend dat het er éindelijk op lijkt dat Red Bull net zo snel is als Ferrari.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten