51879604115 baee9d413a c

Politie treedt hard op tegen illegale vangst van ondermaatse vis in Vlissingen

Binnenlandapr 14 2023, 14:00
In Vlissingen zijn bij een grote politieactie vannacht drie vishandelaren aangehouden op verdenking van handel in ondermaatse vis. De politie viel binnen op vijf vissersschepen die bij de vismijn in de haven van Vlissingen waren afgemeerd. Daarbij werden alle bemanningsleden van de schepen staande gehouden en gefouilleerd meldt Omroep Zeeland.
Volgens een politiewoordvoerder werd er gezocht naar zwarte vis, oftewel vis die ondermaats is en illegaal aan land wordt gebracht. Het onderzoek naar deze praktijken loopt al driekwart jaar en kwam voort uit onderzoek van de milieuafdeling van de landelijke recherche.
Een deel van de ondermaatse vis werd volgens het onderzoek niet naar de visafslag gebracht, maar illegaal verhandeld. Dit is niet alleen in strijd met de wet, maar heeft ook negatieve gevolgen voor het ecologisch evenwicht. Door het vangen van jonge vissen kunnen deze zich niet meer voortplanten, wat het voortbestaan van sommige vissoorten in gevaar brengt.
Hoewel de bemanningsleden van de schepen niet als verdachten worden gezien, zullen zij wel worden verhoord. Het onderzoek naar de schepen en hun lading loopt nog.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Deze actie van de politie heeft geleid tot kritiek vanuit de visserijsector. Zij stellen dat de politie op deze manier de sector treitert, terwijl deze al in zwaar weer verkeert. Toch benadrukt de politie dat het handhaven van de wetgeving op dit gebied van groot belang is voor de bescherming van de natuur en het behoud van de visstand. Dit levert ons een wrange nasmaak op. Het geeft het beeld dat je nog een trap nageeft aan het slachtoffer terwijl hij al knock-out op straat ligt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten