shutterstock 537133411

Voormalig president Donald Trump 7 uur lang verhoord door procureur-generaal New York: Trump wordt vervolgd op verdenking van fraude

Buitenlandapr 14 2023, 15:00
Voormalig president van de Verenigde Staten, Trump">Donald Trump, is afgelopen donderdag zeven uur verhoord door procureur-generaal Letitia James van New York. Het verhoor vond plaats achter gesloten deuren en er zijn tot nu toe geen mededelingen gedaan over wat er precies is besproken. Trump wordt vervolgd op verdenking van fraude.
De beschuldiging tegen Trump luidt dat hij de waarde van zijn familiebedrijf met miljarden dollars heeft overdreven. Volgens James zou Donald Trump hierdoor onrechtmatig 250 miljoen dollar van banken en verzekeraars hebben ontvangen. In tegenstelling tot zijn eerste verhoor in deze zaak, beriep Trump zich deze keer niet op zijn zwijgrecht. Volgens Trumps advocaat heeft hij alle vragen van de procureur-generaal beantwoord. Ook drie van Trumps kinderen worden vervolgd. James wil hen onder meer een permanent verbod opleggen om nog langer bedrijven in New York te bezitten.
Op 4 april was Trump ook al in New York om te worden gehoord in een zaak over zwijggeld dat hij aan een pornoactrice zou hebben betaald vanwege een vermeende seksuele relatie. Trumps advocaat beweert dat hij onschuldig is en dat de beschuldigingen politiek gemotiveerd zijn. Het is nog onduidelijk wat de uitkomst van die zaak zal zijn.
Ook gaf Trump in een interview eerder deze week aan dat zittend president Joe Biden niet vitaal genoeg meer zou zijn en dat hij de Presidentscampagne van volgend jaar niet zal afmaken vanwege zijn gezondheid en leeftijd. Daarmee neemt Trump nogmaals een vlucht naar voren in de strijd om het presidentschap van 2024. Alle “schandalen” zorgen er voor dat Trump nu volledig in de picture staat. Slechte publiciteit is volgens Trump ook publiciteit en daar maakt de voormalig president dan ook goed gebruik van.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten