2l4a6146 mirjam bikker cu

ChristenUnie-achterban verdeeld over kabinetsdeelname: flinke groep leden vindt dat de partij uit het kabinet moet stappen

Politiekapr 14 2023, 16:00
De ChristenUnie ligt onder vuur bij een deel van zijn achterban, zo blijkt uit een peiling van het Nederlands Dagblad. Een flinke groep leden vindt dat de partij uit het kabinet moet stappen. Het dilemma waarmee de partij worstelt, is daarmee treffend verwoord. Moet de partij vasthouden aan haar idealen en uit de coalitie stappen of moet ze verantwoordelijkheid blijven nemen?
Partijvoorzitter Ankie van Tatenhove erkent dat de partij zich bewust is van dit dilemma. De ChristenUnie is niet gehecht aan het pluche, maar tegelijkertijd wil de partij niet zomaar weglopen bij de verantwoordelijkheid die ze heeft, de problemen zijn niet verdwenen wanneer de huidige coalitie ophoudt te bestaan.
Althans, wel wanneer er partijen aan de macht komen die wel verstand van zaken hebben. Dat moet prima te doen zijn, ook zónder de ChristenUnie. Toch wil de partij meer het gesprek aangaan met haar achterban. Het is duidelijk dat er verdeeldheid heerst binnen de partij en dat er verschillende standpunten zijn over de rol van de ChristenUnie in de coalitie. Naast het gerommel bij het CDA lijkt het nu ook bij de CU steeds meer te gaan rommelen.
De ChristenUnie is een partij die zich baseert op christelijke waarden en normen. Dit uitgangspunt vormt de leidraad voor de politieke standpunten die de partij inneemt. De partij heeft zichzelf als doel gesteld om op te komen voor kwetsbare groepen in de samenleving en om te werken aan een duurzame toekomst. Deze idealen lijken op gespannen voet te staan met de huidige coalitie en gezien alle schandalen van dit kabinet, waar ook de CU onderdeel van is, geeft des temeer aan dat de partij zich niet meer houdt aan de uitgangspunten van de partij en dat de onvrede bij de achterban niet meer dan terecht is. De CU zou er goed aan doen moet de stekker uit dit kabinet te trekken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten